Victor Pițurcă a avut 3 mandate de selecționer al României (1998-1999, 2004-2009 și 2011-2014), reușind să califice națioanala la 2 turnee finale ale Campionatului European (EURO 2000 și EURO 2008), punând umărul și la cea de-a 3-a (EURO 2016).
Deși nu s-a despărțit în cele mai bune condiții de echipa națională, Victor Pițurcă a declarat că nu are resentimente față de actuala conducere a Federației și nu exclude o revenire pe banca naționalei pe viitor.
ROMÂNIA, LA JOCURILE OLIMPICE. RĂDOI VISEAZĂ LA O MEDALIE, DUPĂ CE A AFLAT ADVERSARELE DIN GRUPĂ
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, mulțumit cu remiza dintre Spania & Germania la Cupa Mondială: "Vom fi primii în grupă"
ACUM 7 ORE

Victor Pițurcă: "Visul meu este să duc naționala la un Mondial"

Antrenorul de 64 de ani a dezvăluit că dacă ar fi să se întoarcă și-ar dori extrem de mult să obțină o calificare la un Campionat Mondial, ratarea acestui obictiv în mandatele precedente fiind marele său regret din cariera de antrenor.
"Am mai multe regrete. Cel mai mare dintre ele este acela că nu am reușit să calific naționala la un Campionat Mondial. Ăsta este regretul meu la echipa națională. Visul meu este să duc naționala la un Mondial.
Dacă ar fi să mă mai întorc, asta mi-aș dori foarte mult. După ce am reușit trei calificări la Campionatul European, ăsta este visul meu.Să duc naționala la un Mondial. Nu are treabă cu actuala conducere a FRF, dacă ar fi să mă întorc. La echipa națională vii pentru fotbalul românesc, vii pentru echipa națională.", a declarat Victor Pițurcă pentru as.ro.
Fostul selecționer a recunoscut că a avut câteva oferte de a prelua alte echipe naționale, dar le-a refuzat, menționând că își dorește să antreneze echipe puternice în viitoarea perioadă: "Sunt încă tânăr și cred că mai pot antrena mult timp. Aș accepta și o echipă națională, dar nu orice fel de națională. Am avut două oferte de a prelua naționale, dar am refuzat. Și la echipa națională m-am săturat să fiu outsider. Tot timpul, cât am fost la națională, nu am fost favoriți niciodată."
Echipa națională este antrenată momentan de Mirel Rădoi, dar tânărul selecționer are mulți contestatari. Șansele României de a se califica la Campionatul Mondial din Qatar sunt practic compremise după primele 3 meciuri din preliminarii. Totuși, Federația îi oferă încredere lui Rădoi, însă dacă acesta va pleca în viitorul apropiat, Victor Pițurcă nu are cum să lipsească de pe lista posibilor înlocuitori.
https://i.eurosport.com/2021/05/05/3126752.jpg
Cupa Mondială FIFA
"Suntem încă în viață"! Reacțiile din tabăra Germaniei, după remiza contra Spaniei de la Mondial
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Spania - Germania 1-1 | Nemții au scos un egal pe final și au în continuare șanse la calificare
ACUM 8 ORE