Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Autogolul anului s-a marcat în Polonia! Un internațional și-a învins portarul din jumătatea adversă

Nicu Savin

Actualizat 04/09/2022 la 10:11 GMT+3

Deși suntem abia la începutul sezonului, sunt șanse mari ca autogolul anului să se fi marcat deja. În partida dintre Stal Mielec și Slask Wroclaw, din prima ligă din Polonia, tânărul Javier Hyjek și-a marcat în proprie poartă din jumătatea sa de teren.

Javier Hyjek

Credit imagine: Eurosport

A trecut abia o lună de când majoritatea campionatelor din Europa au început, însă sunt șanse mari ca cel mai ciudat autogol al anului să se fi marcat deja. În partida dintre Stal Mielec și Slask Wroclaw, din etapa a 8-a a primei ligi din Polonia, tânărul Javier Hyjek a înscris în proprie poartă de dincolo de mijlocul terenului.
Hyjek a trimis o pasă negljentă către portar, iar acesta s-a poziționat greșit și mingea s-a scurs în poartă. A fost golul de 2-0 pentru gazde, rezultat care a rămas pe tabelă până la finalul partidei.

Javier Hyjek, autogolul anului

Javier Hyjek este un mijlocaș central de numai 21 de ani și cu siguranță autogolul de aseară îi va rămâne întipărit în memorie. Asta nu ar trebui totuși să îi afecteze cariera, una care a început foarte promițător.
Hyjek s-a născut la Madrid, din părinți polonezi, și a început fotbalul la Academia celor de la Atletico Madrid. Nu a apucat însă să debuteze la prima echipă și în 2020 a ajuns în Polonia, la Piast Gliwice. Anul trecut a semnat liber de contract cu Slask Wroclaw, formație cu care are angajament până în 2024.
Hyjek a jucat la toate reprezentativele de juniori și tineret ale Poloniei până la nivel de U19. Mijlocașul are 5 meciuri și două goluri marcate pentru Polonia U19 și în ultima vreme a fost înb atenția selecționerilor de la U20 și U21.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo