Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, a răbufnit în minutul 14 al meciului de la Paris, din urmă cu o săptămână, atunci când Colțescu i-a spus lui Hațegan, centralul partidei, să-l avertizeze pe "acel negru" atunci când s-a referit la camerunez. Webo i-a cerut socoteală lui Colțescu, apoi jucătorii celor două echipe au ieșit de pe teren și meciul a fost amânat.
Partida s-a reluat după 24 de ore, fiind delegată o altă brigadă de arbitri. UEFA a pornit o anchetă de amploare în urma scandalului de rasism. De curând, Sebastian Colțescu și-a angajat un avocat spaniol, . Arbitrul român este hotărât să nu-și lase numele târât în noroi, motiv pentru care, în cazul în care UEFA îl va găsi vinovat, acesta va ataca decizia și vrea să solicite despăgubiri de ordinul milioanelor de euro fie la CEDO, fie la Curtea Penală Internațională de la Haga.

Sebastian Colțescu nu consideră că a greșit cu nimic

Cupa Mondială FIFA
Meciul cu numărul 1000, de vis pentru Messi! Realizările starului argentinian în meciul cu Australia
ACUM 2 ORE
Potrivit Gazetei Sporturilor, arbitrul român, care până acum nu a emis nicio reacție în privința celor întâmplate în urmă cu o săptămână, respinge ferm acuzele de rasism care i se aduc și e hotărât să-și facă dreptate cu orice preț, fapt pentru care și-a anunțat avocatul, pe Josep Vandellos, că va depune orice demers pentru a-și dovedi nevinovăția.
Colțescu pare de neînduplecat și "ar intenționa chiar să solicite despăgubiri, cuantificabile în milioane de euro, pentru a-și reface imaginea în cazul în care sentința nu îi va fi favorabilă în urma anchetei de la UEFA", anunță sursa citată. Astfel, arbitrul român ar urma să reclame o crimă împotriva umanității.
Cupa Mondială FIFA
Golgheter la Mondialul din 2018, fără reușită în 2022: "Sper să pot sparge gheața mâine"
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi o duce pe Argentina în sferturile Mondialului! Duel cu Olanda pentru semifinale
ACUM 3 ORE