Tribunalului penal federal din oraşul Bellinzona îi revine sarcina să valideze actul de acuzare şi să decidă desfăşurarea unui proces împotriva celor doi foşti oficiali.
Platini și Blatter sunt urmăriţi de asemenea pentru "gestionare neloială", "abuz de încredere" şi "falsificarea valorilor mobiliare", după ce FIFA i-a plătit francezului 2 milioane de franci elveţieni în 2011 fără justificare scrisă, la ordinul fostului președinte al forului.
Fotbal
CFR Cluj, amendată de UEFA cu 200.000 de euro
ACUM 3 MINUTE
După şase ani de anchetă, ei sunt acuzaţi "că au aranjat în mod ilicit o plată de 2 milioane de franci din partea FIFA în valoarea lui Michel Platini", a scris parchetul într-un comunicat.

Platini și Blatter riscă 5 ani de închisoare

Triplul câştigător al Balonului de Aur a fost consilierul lui Blatter între 1998 şi 2002, în timpul primului mandat al acestuia la FIFA, potrivit unui contract scris semnat în 1999 şi care prevedea o remuneraţie anuală de 300.000 de franci elveţieni, "facturată de dl. M. Platini şi plătită integral de FIFA".
Dar în 2011, "la mai bine de opt ani după încheierea activităţii sale de consilier", Platini "a pretins o creanţă de 2 milioane de franci elveţieni", achitată de FIFA, "cu concursul" lui Blatter şi considerată "neîntemeiată" de parchet.
Cei doi au susţinut de la începutul anchetei că au hotărât verbal un salariu anual de un milion de franci elveţieni pentru această activitate de consilier, fără ca finanţele FIFA să permită atunci plata către Platini, şi au reglat pur şi simplu soldul cu întârziere.
În Elveţia, escrocheria simplă este pasibilă de cinci ani de închisoare "sau de o pedeapsă pecuniară",
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Romanian Liga I
Clinceni - Dinamo 1-0 | Rednic a reacționat vehement după înfrângerea dură în fața ultimei clasate
ACUM 2 ORE
Bundesliga
Borussia Dortmund - Bayern | Istoria Der Klassiker și cum a influențat fotbalul german
ACUM 2 ORE