Inter a învins-o pe Milan cu 2-1 și s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei. Partida de pe Giuseppe Meazza a fost marcată și de un incident neplăcut și, în același timp, extrem de tensionat între Ibrahimovic și Lukaku.
Cei doi jucători, foști colegi la Manchester United în urmă cu 3 ani, s-au aflat la un pas de bătaie în prelungirile primei reprize.
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM 32 MINUTE
Pe înregistrările din timpul meciului se pot auzi replicile celor doi jucători. Printre mai multe insulte care nu pot fi reproduse, a fost captată și replica lui Ibrahimovic prin care a făcut trimitere la momentul în care Lukaku ar fi refuzat prelungirea contractului cu Everton din cauza unui ritual voodoo efecutat de mama sa în Africa.
Lukaku i-a transmis lui Ibrahimovic să se întâlnească cu el în afara stadionului după meci. Ca răspuns, Ibrahimovic a râs și i-a spus: "Ok, sun-o pe mama ta!". Această replică l-a enervat și mai tare pe belgian, însă atacantul lui AC Milan nu s-a oprit aici și a adăugat: "Du-te la porcăria ta de voodoo, măgar mic!".
https://i.eurosport.com/2021/01/26/2979263.jpg

Pogba se implică în scandalul Ibrahimovic - Lukaku: "Serios, nu glumiți cu asta!"

Cuvintele lui Ibrahimovic au fost considerate rasiste de mai mulți oameni, însă nu și de Paul Pogba.
Campionul mondial din 2018 a jucat alături de Ibrahimovic și Lukaku la Manchester United în urmă cu câteva sezoane și și-a permis să-și exprime un punct de vedere asupra incidentului din "Derby della Madonnina".
Mijlocașul "diavolilor", care a rămas foarte bun prieten cu Ibrahimovic, a asigurat că suedezul "este ultima persoană despre care ar crede că este rasistă":
"Zlatan... rasist? Mă iubește prea mult, deci este ultima persoană despre care aș crede că este rasistă. Serios, nu glumiți pe acest subiect", a scris Paul Pogba, pe contul de Twitter.
https://i.eurosport.com/2017/01/17/2004260.jpg

Reacția lui Ibrahimovic, după incidentul cu Lukaku, din Cupa Italiei

De asemenea, Ibrahimovic a postat un mesaj pe contul de Twitter în care a explicat că ipoteza rasismului nu este adevărată.
În același timp, Zlatan n-a ezitat să-l mai "înțepe" o dată pe Lukaku, spunând că "unii jucători sunt mai buni decât alții":
"În lumea lui ZLATAN nu există loc pentru RASISM. Suntem cu toții aceeași rasă - suntem egali! Suntem cu toții JUCĂTORI, unii mai buni decât alții", a scris Zlatan Ibrahimovic, pe contul de Twitter.
Alături de textul respectiv, Ibrahimovic a postat link-ul de la un videoclip anti-rasism, postat în urmă cu ceva timp pe contul său de Instagram.

Povestea din spatele replicii lui Ibrahimovic la adresa lui Lukaku

Ibrahimovic a fost acuzat că ar fi folosit astfel o remarcă rasistă, însă reprezentanții lui Ibra susțin că suedezul s-a referit la o declarație dată mai demult de patronul lui Everton, fosta echipă a lui Lukaku.
În iarna anului 2018, Farhad Moshiri a spus că Lukaku ar fi refuzat un nou contract pe Goodison Park după ce a fost sfătuit de mama sa, care practica voodoo în Africa, să meargă la Chelsea.
Lukaku a negat ulterior aceste acuzații, precizând că este catolic și că ritualurile voodooo nu sunt permise în religia lui. De altfel, el a mers în cele din urmă la Manchester United.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 7 ORE
Serie A
Milan și Juventus, egal pentru Inter! Derby-ul etapei din Serie A a fost unul care a lăsat de dorit
ACUM 8 ORE