Puțini sportivi ruși au avut curajul să vorbească și să condamne invazia Rusiei în Ucrainei, dar Stanislav Kritsyuk, portarul celor de la Zenit St. Petersburg, a transmis un mesaj diferit față de cel al coechipierului său, Artem Dzyuba.
Goalkeeperul rus nu s-a ferit și a spus că sportul și politica nu pot fi separate în aceste momente, iar cine încearcă să se concentreze doar pe ce are de făcut pe teren se păcălește:
"Pentru mine, toate aceste zile, la fel ca pentru mulți alții, sunt neliniștite în sufletul meu. Ar fi posibil să găsești o scuză: sportul nu are legătură cu politica, concentrează-te pe antrenamente. Dar aceasta este doar o încercare de a te păcăli singur.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 4 ORE
Pentru că nu sunt doar un jucător de fotbal, ci și om, cetățean, tată, fiu și sunt împotriva suferinței și a morții. Pace pentru toată lumea, orice viață este valoroasă, cer senin deasupra tuturor! Așa am fost învățat în copilărie", a fost mesajul lui Kritsyuk postat pe rețelele sociale, citat de Daily Mail.
Citește și:

Mesajul lui Kritsyuk, total diferit de ce a transmis Dzyuba

Jucătorii naționalei Ucrainei au încercat pe toate căile să tragă un semnal de alarmă asupra evenimentelor tragice din țara lor, iar Vitaliy Mykolenko, jucătorul lui Everton, l-a criticat în termeni duri pe Artem Dzyuba, căpitanul Rusiei, pentru faptul că jucătorii ruși nu au nicio reacție cu privire la acest subiect.
Răspunsul lui Dzyuba nu a întârziat să vină și a fost unul oarecum ironic pentru Mykolenko și ceilalți jucători din Premier League care îi acuză pe ruși de indiferență în contextul războiului declanșat de țara lor. De asemenea, Dzuyba a avut un mesaj tranșant cu privire la excluderea rușilor din competițiile sportive, invocând implicarea politicului în sport.
"Nu am vrut să comentez despre evenimentele din Ucraina. Nu pentru că îmi este frică, ci pentru că nu sunt un expert în politică, nu am fost niciodată interesat de acest lucru și nu intenționez să o fac acum, spre deosebire de mulți experți în politică și virusologie ce au apărut în ultima perioadă pe internet.
Dar eu, ca orice altă persoană, am propria mea părere. Pentru că sunt atras în acest subiect, o voi exprima. Sunt împotriva războiului, este un lucru înfricoșător, dar sunt și împotriva agresiunii și urii, care iau o amploare tot mai mare în aceste zile. Sunt împotriva discriminării pe bază de naționalitate.
Nu îmi este rușine că sunt rus. Sunt mândru că sunt rus și nu înțeleg de ce sportivii trebuie să sufere acum. Sunt împotriva dublului standard. De ce unii pot să facă orice, ia noi suntem puși la zid. De ce se vorbește despre excluderea politicii din sport, dar când este vorba despre Rusia, acest principiu este complet uitat?
Repet, războiul este înspăimântător. În situații stresante, oamenii își arată adevărata față, uneori negativă. Foarte multă ură, mizerie și amărăciune au fost aruncate spre oamenii din Rusia, neținându-se cont de poziția și profesia fiecăruia. Miile de oameni care scriu insulte și amenințări trebuie să se gândească mai bine. Este și mai ciudat să auzi toate acestea de la oameni cărora Rusia le-a dat foarte, foarte mult în viața lor. Toate acestea nu fac decât să creeze și mai multă negativitate. Războiul se va încheia, dar relațiile dintre oameni vor rămâne. Va fi imposibil să fie la fel ca înainte. Amintiți-vă acest lucru.
PS: Unor colegi care stau comod în niște vile din Anglia și spun niște lucruri foarte urâte: nu ne puteți răni. Înțelegem totul! Pace și bunătate tuturor!", a scris Artem Dzyuba pe Instagram.
În acest moment, Stanislav Kritsyuk se recuperează în urma unei accidentări la picior, care îl ține pe bară de pe 2 noiembrie. Portarul, care are două selecții în naționala Rusiei, este al doilea jucător rus care iese public și condamnă invazia Rusiei în Ucraina, după Fedor Smolov, jucătorul lui Dinamo Moscova.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 4 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 5 ORE