Presa din Ucraina acordă azi spații largi unui subiect care impresionează. Ivan Vavassori, un rus care, de la vârsta de 5 ani, trăiește în Italia, și-a suspendat cariera de fotbalist și a mers în Ucraina, pentru a apăra țara de invadatorii ruși.
Fost jucător la Alcione, Legnano și Pro Patria, Vavassori probabil că nu ar fi ajuns niciodată pe prima pagină a ziarelor de sport. Dar gestul făcut de portarul de 30 de ani a impresionat o lume întreagă, după ce rusul, stabilit în Italia de la 5 ani, s-a alăturat unui batalion de voluntari pentru a-i opri pe soldații lui Putin să ocupe o țară străină.
"Este o onoare pentru mine să lupt pentru ucraineni. Ei își apără casele și familiile. Îi vom ajuta și nu vom permite războiului să se răspândească în toată Europa", a spus Ivan Vavassori, citat de segodnya.ua.
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
ACUM 5 ORE

Ivan Vavassori a trecut prin multe greutăți în viață: mama adoptivă, răpită

Ivan Vavassori a fost adoptat la vârsta de 5 ani de cuplul italian Pietro Vavassori - Alessandra Zgarella. A doua zi după ce documentele pentru Ivan au sosit, Alessandra, mama adoptivă, a fost răpită de reprezentanții Ndragenta. Acesta era un grup criminal organizat, din Calabria, specializat în furnizarea de cocaină în Europa. Alessandra era fiica proprietarului unei mari companii, Italsempione, și pentru eliberarea ei s-au cerut 50 de miliarde de lire. Nu se știe dacă această sumă a fost plătită răpitorilor, însă Alessandra a fost eliberată la aproape un an de la dispariție.
Mama adoptivă a lui Ivan a trăit până în 2011 și este de remarcat faptul că, chiar cu o zi înainte de decesul acesteia, polițiștii italienii au capturat și ultimul infractor care a fost implicat în răpirea ei.
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM 6 ORE
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 6 ORE