FC Porto nu și-ar dori să-i prelungească înțelegerea fotbalistului Chancel Mbemba, un congolez în jurul căruia planează o controversă legată de data sa de naștere.
Fundașul ar figura în înregistrări cu 4 date diferite la care s-ar fi născut, date cuprinse între 1988 și 1994, iar oficialii portughezilor vor să-l lase să plece în vara acestui an, când îi expiră contractul, deși Mbemba ar vrea să continue la Porto.
Sportivul susține că are 27 de ani, declarând că și-a făcut un test prin care i-a fost dovedită vârsta reală. "S-au spus multe despre data mea de naștere și despre diferitele vârste. Am dovedit exact care este adevărul. Mi-am făcut teste osoase și rezultatele dovedesc care este vârsta mea. Pur și simplu, eu ies și joc fotbal, fără dezinformare.
Premier League
După Luis Diaz, Liverpool mai vrea un jucător de la Porto! E dorit și de alte 2 cluburi din Europa
28/03/2022 LA 05:20
Oamenii din Africa știu, eu și familia mea, prietenii meu și toți cei care mă cunosc știu că m-am născut pe 8 august 1994. Asta este tot ceea ce contează. Uneori, în Africa, atunci când oamenii văd că cineva se descurcă bine, încearcă să-l doboare sau să-i facă rău carierei.
Nu sunt genul de persoană care poate fi doborâtă, am prietenii și familia aproape și nu am gânduri care să-mi dăuneze. Tot ceea ce ar trebui să conteze pentru oameni este ceea ce fac eu pe teren", a declarat Mbemba, citat de Mirror.
Citește și:

Mbemba, fotbalistul cu 4 date de naștere

Unii cercetători susțin, însă, că testele osoase nu sunt 100% corecte, iar controversa din jurul vârstei lui Mbemba le-au ridicat mari semne de întrebare șefilor lui Porto, care nu știu ce să creadă.
Potrivit pașaportului lui Chancel Mbemba, el este născut pe 8 august 1994, însă o parte dintre prietenii lui au spus că de fapt s-ar fi născut în 1990. În plus, în 2011, la un meci din preliminariile Cupei Africii, fundașul a fost notat ca fiind născut în 1991, iar la clubul la care a evoluat înainte de a lua contact cu fotbalul din Europa, Etancheite, apare în acte cu data de naștere 8 august 1988.
Dacă va fi lăsat liber de Porto, fundașul cotat de site-ul transfermarkt.com la 15 milioane de euro ar putea ajunge la AC Milan, care ar fi interesată să-l transfere. Rămâne de văzut dacă italienii se vor răzgândi din cauza acestei controverse privind vârsta fotbalistului.
Europa League
Barcelona a devenit marea favorită la cucerirea Europa League. Cum arată cotele
25/02/2022 LA 07:35
Europa League
Europa League revine cu 3 meciuri de top
16/02/2022 LA 13:18