Unul dintre puștii înscriși deja la academie, Alex Dunăreanu, a optat să-și petreacă o mică parte din weekend pe terenul de fotbal. Cu o înălțime de 1,71 m la numai 11 ani, Alex este un bun exemplu de ambiție.

Antrenament cu portarii la Academia FC Nana Juniors

"Îi place să vină chiar și în weekend, mai ales pentru că simte că mai are nevoie să crească la tehnica specifică portarului. Este motivat și de Dudu, colegul său de post", spune Daniel, tatăl lui Alex.
Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 2 ORE
Toată familia este extrem de mândră de acesta, cu atât mai mult cu cât nu-i impune să meargă atât de des la antrenamente și nici nu face presiuni asupra sa să urmeze o carieră în fotbalul profesionist. Daniel este de părere că, atât timp cât Alex ține sportul alături de-a lungul vieții, o să fie mult mai ambițios și mai disciplinat.
Alex Dunareanu s-a integrat foarte repede la club
"În materie de antrenamente, m-am acomodat foarte repede, simt că evoluez rapid. Mă ajută mult să mă dezvolt și faptul că sunt coleg cu Dudu pe postul de portar. Dudu a vorbit cu mine încă din prima zi", povestește puștiul.
"Îmi place că unele sunt mai solicitante, mai ales cele care presupun un efort mai mare, dar sunt alternate cu altele, cu jocul de picior, ceva mai ușoare. Și colegii sunt deschiși, se poate comunica ușor, indiferent dacă ești cel nou la academie - eu am venit acum aproape 4 luni -, iar antrenorii sunt super", continuă Alex.
Antrenamentele suplimentare sunt o plăcere pentru Alex
Alex este genul de copil care tratează antrenamentul cu concentrare maximă și o seriozitate pe care rar o întâlnești. "Așa prefer să-mi petrec timpul în weekend: să vin la teren mai des decât să stau prea mult o singură dată. Nu este un antrenament foarte solicitant, este distractiv și vin foarte mulți copii. Vin la suplimentare și pentru că este primul meu an ca portar. În trecut am fost atacant timp de un an. Simt că am de învățat încă foarte multe. Teo mă ajută mult să învăț tehnica de portar, iar concurența cu Dudu este și ea atât benefică, cât și distractivă. Atunci când suntem la echipe diferite la antrenament, ne felicităm la parade. Stăm în cantonament în aceeași cameră, ne înțelegem foarte bine. Ne ajutăm la exerciții specifice postului de portar, lucrând împreună, și să ne explicăm dacă unul din noi nu înțelege. Îmi place mult prietenia care s-a format între noi", mai spune Alex.

Antrenamente cu portarii la Academia FC Nana Juniors (2)

Antrenorii scot în evidență beneficiile
"Alex este un portar cu o înălțime foarte bună la vârsta de 11 ani, cu o tehnică bună de picior, atât în poartă, cât și pe teren, este foarte determinat, muncitor și atent la ceea ce îi explic în timpul antrenamentului. Este un tip cu o reacție bună atunci când este sfătuit și imediat pune în aplicare ceea ce i se cere. Este puțin lent în mișcări, în reacție, dar este normal pentru înălțimea și vârsta lui. Ușor-ușor însă, prin antrenamentele la școala noastră, F.C. Nana Juniors, o să înceapă să-și pună la punct și aspectele acestea. Este un copil cuminte, cu un caracter puternic, dornic de-a face performanță, nu renunță niciodată în momentele mai puțin plăcute. Este și ambițios, având mult curaj și multă încredere și stăpânire de sine", explică Teo Meilă, antrenor cu portarii la FCNJ.

Și Marius Bâtfoi, tot antrenor în cadrul academiei, spune că Alex este un copil foarte dedicat și sociabil. "Este foarte vorbăreț și se integrează ușor, e foarte iubit de colegii lui pentru felul său de-a fi. Știe când trebuie să facă glume și când trebuie să fie serios. Însă, mai important, are un progres nemaipomenit și un potențial fantastic pentru vârsta lui. De altfel, învață extrem de repede și este unul dintre cei mai sârguincioși copii de la noi."
Alex are un fizic foarte bun pentru un portar la 11 ani având 1,71 m, are lovire foarte bună cu piciorul și forță în brațe, aruncând mingea ca un senior.
Să-i inspire pe cei mici este țelul FCNJ
Ne dorim să împărtășim experiența noastră cât mai multor copii care vor să învețe și să facem diferența. Astfel, antrenamentele suplimentare vin în sprijinul dezvoltării într-un ritm sănătos, fără a-i încărca excesiv pe tinerii sportivi. Antrenamentele suplimentare sunt soluția ideală pentru cei care au nevoie să lucreze în plus și să accelereze învățarea elementelor și a procedeelor tehnice.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 3 ORE
Fotbal
Dybala, la mare căutare. Un club de top din Premier League s-a întâlnit cu agenții jucătorului
ACUM 5 ORE