Bernard Gonzalez, medicul de la formația de primă ligă franceză, Stade de Reims, s-a sinucis la 60 de ani. Acesta fusese descoperit pozitiv la coronavirus și se afla în carantină, alături de soția lui. Doctorul a lăsat în urmă un bilet, prin care și-a explicat gestul. Deocamdată presa franceză nu a aflat ce gânduri a așternut Gonzalez pe foaie, însă L'Equipe dă câteva detalii care ar putea fi citite în cheia unei posibile explicații.
Concret, medicul a fost un luptător de primă linie contra coronavirus, încercând să trateze cât mai mulți pacienți din oraș. Nu s-a gândit nicio clipă la sănătatea sa, considerând că e mult mai important să își ajute semenii, în această grea încercare. În schimb, când a aflat că soția sa a fost și ea depistată cu COVID-19, lucrurile par să se fi schimbat în percepția lui, simțindu-se răspunzător.
"Atent și îngrijorat de pandemie, Gonzalez părea că a înțeles foarte repede ce se întâmplă. A stabilit un protocol extrem de strict în cadrul clubului, pentru a-i proteja pe jucători. În același timp, a ajutat cât a putut comunitatea să lupte împotriva COVID-19. A refuzat invitația L'Equipe de a vorbi despre subiect, tocmai pentru că nu a avut timp. S-a dedicat exclusiv tratării pacienților care au fost depistat pozitiv la coronavirus", notează L'Equipe.
Romanian Liga I
Totul pentru salvarea de la retrogradare! Primă importantă pentru dinamoviști la meciul cu U Cluj
ACUM 44 MINUTE
Nimic din backgroundul lui Gonzalez nu anunța un asemnea gest extrem. Unul dintre fotbaliștii lui Reims a vorbit pentru sursa citată despre cât de optimist era medicul și despre cât de aproape reușea să fie de toți cei cu probleme. Mereu reușea să îi asculte pe ceilalți și să le ofere soluții, nu doar din punct de vedere medical, ci și uman.
"Era jovial, îl simțeai mereu foarte aproape și era extrem de pozitiv. Era foarte ușor pentru fiecare dintre noi să îl luăm deoparte și să ne descărcăm, să îi spunem ce ne supără. În chestii de viață, altele decât fotbalul. Mereu asculta și îți oferea sfaturi utile. Fotbalul a fost viața lui, este ca și cum aș fi pierdut un membru al familiei", a explicat fundașul lui Reims, Yunis Abdelhamid, pentru L'Equipe.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Kylian Mbappe l-a sunat azi pe Florentino Perez pentru a-l anunța că rămâne la PSG
ACUM O ORĂ
Premier League
Kevin de Bruyne a fost votat jucătorul sezonului în Premier League. Clubul select în care a intrat
ACUM O ORĂ