Huțan a prins lotul Romaniei antrenat de Anghel Iordănescu la meciul de tristă amintire din 2003, de la Copenhaga, însă a fost chinuit de accidentări, s-a retras prematur din fotbal și acum conduce camioane. La 36 de ani, Huțan bate tara în lung și-n lat cu unul dintre tirurile sale.
"E un job și banos, dar și greu. Stai departe de familie. Ajuți la încarcat, la descarcat. Când îl vedeam pe tatăl meu că el munceste și eu stau ca antrenor de portari, nu era ok și am zis să-l ajut. La un an distanță, după ce am rupt-o cu fotbalul, am rămas singur cu tirurile, pentru că tatăl meu a murit. Eu sunt răspunzator de tot ceea se întâmpla. Mai am patru tiruri și am băieți care fac curse internaționale. Eu fac numai în țară. Trebuie să stau mai mult pe lângă casă. O am și pe mama", a spus fostul portar, pentru Ziare.com.
Romanian Liga I
Un club din play-off-ul Ligii 1 nu a primit licență pentru cupele europene! "Următorul pas e TAS!"
11/05/2022 LA 14:28
După mai multe accidentări grave, Hutan a fost nevoit să se retragă de pe terenul de fotbal, la doar 29 de ani.
"Am avut patru operații la genunchi de-a lungul carierei. La ultima intervenție chirurgicală, doctorul mi-a zis că aș fi riscat să-mi puna proteză la genunchi, dacă mai continui cu fotbalul și m-am lăsat. Asta este viața. Am fost afectat, dar sunt lucruri pe care nu ai cum sa le eviti . M-am lasat la 29 de ani", a continuat povestea Huțan.
Fostul portar a avut trei convocări la naționala mare. Una dintre ele a fost la meciul de coșmar, de la Copenhaga, în 2003, când România a pierdut calificarea la Euro 2004 după un gol încasat în prelungiri.
"Am fost la toate naționalele de juniori, cu echipa naționala de tineret am fost în trei campanii de calificare, am aparat. Am fost cu Zicu, Tamaș, Bănel Nicoliță, Daniel Niculae, mai târziu a venit ți Marica, că el este nascut în 85. Cu Danamerca am aparat la Under 21 și a doua zi am fost al treilea portar, la Copenhaga, la partida de seniori", a povestit Huțan pentru sursa citată.
https://i.eurosport.com/2020/09/13/2885784.jpg

Lungul drum al lui Huțan către casă

Huțan a jucat în Est: în Rusia, la Dinamo Moscova și apoi la Șerif Tiraspol, în Moldova. Viața de șofer de tir este grea pentru fostul portar de la UTA, Vaslui sau U Cluj.
"Nu ai masă, nu ai viață, manânci când poți, manânci uneori din mers. Stai departe de familie. E responsabilitate mare. Zic unii că e meserie banoasă, stai pe scaun, conduci și vin banii, dar nu, nu e chiar așa simplu. Nu ai zi, nu ai noapte" a spus Huțan
Romanian Liga I
Octavian Popescu, în atenția unui club din Premier League! "E prea firav pentru campionatul Angliei"
20/04/2022 LA 10:30
Romanian Liga I
Reacția celor de la Farul după anunțul că FCSB vrea să-l împrumute pe Florinel Coman la Constanța
15/04/2022 LA 14:09