Articol scris de Romeo Ene
Adams a evoluat pentru mai multe cluburi franceze, inclusiv pentru PSG, înainte ca viaţa lui să se schimbe în mod tragic în 1982. Internaţionalul francez, care la momentul acela avea 34 de ani, a ajuns la un spital din Lyon pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru a corecta o problemă pe care o avea la genunchi. O intervenție banală, dar care s-a transformat într-o dramă.

Gafa majoră făcută de medici

Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 8 MINUTE
Aproape 40 de ani mai târziu, fundaşul născut în Dakar este în continuare în comă după ce intervenţia chirurgicală a fost dezastruoasă. O gafă majoră care implică administrarea unei doze greşite de anestezic de către medici a condus către scăderea nivelului de oxigen din nivelul corpului jucătorului.
Astfel, această greşeală a însemnat apariţia unor leziuni catastrofale în zona creierului. Adams, până să părăsească spitalul, nu a mai reuşit să meargă niciodată, să vorbească sau să-şi mişte în mod voluntar niciunul dintre muşchii săi.

Soţia sa are grijă de el

Fundașul central, acum în vârstă de 73 de ani a devenit între timp bunic și a fost îngrijit cu drag de soția sa Bernadette de aproape patru decenii.
"Nimeni nu uită să-i ofere cadouri lui Jean-Pierre, fie că este ziua lui, Crăciunul sau Ziua Tatălui", a declarat Bernadette pentru CNN în 2020. Soțul ei își petrece cea mai mare parte a zilei în propria cameră dintr-o zonă aflată în sudul Franței și poate respira singur fără ajutorul aparatelor.
"Cumpărăm cadouri cum ar fi un tricou sau un pulover pentru că eu îl îmbrac - el își schimbă hainele în fiecare zi", a continuat soția sa, Bernadette. "Voi cumpăra lucruri, astfel încât să poată avea o cameră drăguță, cum ar fi cearșafuri deosebite sau un parfum. Îi plăcea Paco Rabanne, dar acum preferă Sauvage de la Dior".
Bernadette îl îmbracă, îl hrănește și își îngrijeşte soțul în fiecare zi, iar adesea își sacrifică propriul somn pentru a se asigura că Jean-Pierre îl primește pe al său.
Când soţia este nevoită să stea o noapte departe de casă, îngrijitorii lui Jean-Pierre observă că starea lui de spirit pare să se schimbe.
"Simte atunci când nu sunt eu cea care îl hrănesc şi îl îngrijesc", a adăugat soţia lui. "Asistentele medicale îmi spun că nu este la fel atunci când ele au grjiă de el. Cred că simte unele lucruri. El recunoaşte vocea mea".
Bernadette este în mod clar o soţie devotată şi cu adevărat remarcabilă. Ea are în continuare speranţa că starea soţului ei se va îmbunătăţi miraculos într-o zi.
"Toată lumea speră că va ieși din comă. Dar cu cât trece mai mult timp, cu atât mă tulbură mai mult", a spus ea.
"Starea lui nu se înrăutățește, deci cine știe? Dacă într-o zi evoluează știința medicală, atunci de ce nu? Va fi o zi când vor ști să facă ceva pentru el? Nu știu", e speranța soției.
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM 14 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Neymar a dat de înțeles că s-ar putea retrage de la națională! Ce a spus după eșecul contra Croației
ACUM O ORĂ