"Există jucători grozavi care au devenit legende, dar și povești care au devenit legendare. Acesta este cazul lui Carlos Henrique Raposo, mai cunoscut sub numele de "Kaiserul" , care și-a îndeplinit visul de a fi un fotbalist profesionist, fără să știe dacă mingea este rotundă sau pătrată", notează Mundo Deportivo, care îi prezintă astăzi povestea.

Cum a ajuns Carlos Henrique Raposo fotbalist profesionist

Născut pe 2 aprilie 1963, Carlos Henrique Raposo a visat mereu la celebritatea și banii oferiți de fotbal, dar nu a avut niciodată talent. A încercat încă de la 9 ani să se înscrie la grupele de copii și juniori ale lui Botafogo, dar i s-a transmis rapid că nu are vreo șansă.
Cupa Mondială FIFA
Camerun și Serbia au încheiat la egalitate una dintre cele mai spectaculoase partide din Qatar
ACUM 31 MINUTE
Chiar și așa, Raposo nu a renunțat la visul său, deși a înțeles că, dacă e vorba strict de calitățile sale, nu poate prinde vreodată un contract profesionist. În 1979 a ajuns la Puebla, dar aventura sa în fotbalul mare începe abia doi ani mai târziu. Marele noroc al său s-a numit Mauricio De Oliveira Anastacio, un agent cunoscut. Acesta, vrăjit de carisma "fotbalistului" a acceptat să îl reprezinte și i-a convins pe cei de la Botafogo - club de la care fusese dat afară în urmă cu aproape un deceniu, pe motiv că nu are vreo calitate care să îl recomande - să îi ofere un contract de profesionist.
"Mergeam la antrenamente și, după câteva minute de exerciții, îmi atingeam coapsa sau gamba și mergeam la infirmerie. Pe vremea aceea, nu exista RMN", și-a aminitat "Kaiserul", după ce "s-a retras" din fotbal, într-un interviu pentru Globo Esporte.
Colegii l-au îndrăgit, pentru că era un băiat extraordinar în vestiar, mereu jovial și foarte amuzant. L-au poreclit "Kaiserul", pentru asemănarea sa cu celebrul Franz Beckenbauer.
"Pe măsură ce zilele treceau, am apelat la un prieten dentist, care mi-a dat certificate medicale pentru diverse probleme fizice. Și așa au trecut luni de zile. Cei de la Botafogo au crezut că am probleme, deși pentru toți era un mister ce se întâmplă cu mine", și-a mai adus aminte fostul "fotbalist", care, pe hârtie, ar fi trebuit să fie atacant.

CV-ul lui Carlos Henrique Raposo a devenit tot mai bogat

Pentru că trezise prea multe suspiciuni și nu avea cum să amâne la nesfârșit inevitabilul, lovirea balonului (moment în care toți ar fi înțeles că e un impostor), a ales să plece de la Botafogo și cu ajutorul lui Renato Gaucho, un alt impresar cucerit de carisma sa, a reușit să se transfere la Flamengo.
Acolo, a continuat cu trucurile sale, pentru a nu ajunge să lovească mingea, ba mai mult, și-a dus talentul actoricesc la alt nivel. A mimat de câteva ori că vorbește la telefon în engleză, pretinzând că a e în contact cu impresari străini, care îi prezintă oferte din Europa.
"Mi-e ușor să îmi fac prieteni. Mulți jurnaliști ai vremii mele m-au plăcut, pentru că nu am tratat pe nimeni niciodată rău", și-a explicat Carlos Henrique parțialul succes. Ulterior, el a ajuns la Paso Patriots în Statele Unite, Bangú, Ajaccio, Fluminense, Vasco Da Gama și América FC. Nicăieri nu a stat, evident, mai mult de câteva luni, pentru că nu putea să apeleze la tertipuri pe termen lung. Mai devreme sau mai târziu oficialii și cei din staff înțelegeau că au fost păcăliți. Dar CV-ul lui se îngroșa și putea să își găsească tot mai ușor angajamente.
Echipele la care am evoluat au sărbătorit de două ori: când am venit și când am plecat
Întrebat dacă în cei 13 ani în care a reușit să își găsească în mod constant cluburi pe care să le treacă în CV chiar nu a jucat niciodată, fostul vârf și-a amintit de un alt episod desprins parcă din altă dimensiune.
"Am jucat maximum 20-30 de minute, dar doar în amicale. În 1989, când eram la Bangu, m-au pus pe foaia de joc. Coritiba ne conducea cu 2-0, iar antrenorul mi-a zis să mă pregătesc, că intru. Era o solicitare a lui Casto De Andrade (n.r. președintele clubului). Am început să mă încălzesc și am văzut că unii fani ne insultă. Am sărit gardul și m-am dus să mă bat cu ei. M-au eliminat înainte de a intra", și-a adus aminte Carlos Henrique Raposo cum a "driblat" singurul meci oficial pe care îl putea bifa.

Aventura în Europa

În 1986, Carlos Henrique Raposo a ajuns chiar în Europa, unde a semnat cu Gazelec Ajaccio. Planul era același, să rămână câteva luni în Franța, până când e dat afară. Doar că la primul antrenament a avut parte de o surpriză și nu reușise să mimeze vreo accidentare. Chiar și așa, mintea ageră a fotbalistului s-a descurcat și de această dată.
"Stadionul era mic, dar era plin de fani. M-am gândit că voi intra doar să salut, dar erau nenumărate mingi în jurul nostru. A trebuit să ne antrenăm. Aveau să-și dea seama că joc oribil. Am început să iau fiecare minge și să o șutez în tribune, la fanii, în timp ce sărutam emblema de pe tricou. Fanii au înnebunit de fericire, dar oficialii erau extrem de nemulțumiți, deoarece suporterii au luat toate acele mingi ca suvenir. Cred că am șutat 50 de mingi în tribune și nu a mai rămas vreuna pentru a ne antrena", și-a mai amintit cel mai mare impostor din istoria fotbalului mondial.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825297.jpg
Fotbal
Messi, convins de Inter Miami și cu doi foști coechipieri de la Barcelona. Dream Team pentru Beckham
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Thibaut Courtois, extrem de nervos după înfrângerea cu Maroc. A lovit cu pumnul într-un geam
ACUM O ORĂ