De-a lungul istorie, Bundesliga a văzut mai mulți jucători extraordinari, adevărați atacanți care erau coșmarul oricărui fundaș sau portar din Germania. Cu toate acestea, nimeni nu a fost vreodată ca Gerd Muller, cel mai important jucător din istoria lui Bayern Munchen. Din păcate, fostul mare jucător al bavarezilor a încetat din viață, după ce în ultimii ani din viață a avut mai multe probleme de sănătate.
Muller făcea furori și înainte ca acesta să joace la Bayern. În singurul său sezon la echipa 1861 Nordlingen, Gerd Muller a marcat 51 de goluri în 31 de meciuri. "Unde era mingea, era și Muller. Era incredibil, iubea mingea", rememora în urmă cu câțiva ani Martin Jeromin, un fost coleg al lui Muller la Nordlingen.

"Ce să fac cu puștiul?"

Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după retrogradarea în Liga C! Cum ar putea arăta România în preliminariile EURO 2024
ACUM O ORĂ
La doar 140 de km de Nordlingen, la Munchen a ajuns repede vestea că există în apropiere un adolescent cu poftă de a marca. Legenda spune că Bayern le-a luat fața rivalilor de la 1860 Munchen doar cu câteva minute, transferul lui Muller pe 4400 de mărci fiind poate cea mai bună investiție din istoria clubului bavarez.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846200.jpg
În 1964, pe când Gerd Muller avea numai 18 ani, antrenorul Zlatko Cajkovski nu era impresionat de tânărul atacant. "Ce să fac cu puștiul?", spunea antrenorul de atunci al celor de la Bayern, considerând că fizicul său nu îl va ajuta deloc. Cu toate acestea, în urma unor presiuni din partea clubului, Muller a debutat și a marcat în victoria cu 11-2 în fața celor de la Freiburger FC, pe vremea când Bayern era în liga a doua germană. În acel an, Bayern a obținut promovarea în Bundesliga, după ce Muller a marcat 33 de goluri.

Recordul său a fost doborât după 49 de ani

Primul sezon în Bundesliga pentru marele atacant a fost sezonul 1965/66, atunci când Muller a marcat 14 goluri în 33 de partide, mult sub standardele sale. În acel sezon, Bayern a câștigat Cupa Germaniei, lucru care i-a dat posibilitatea să câștige Cupa Cupelor în sezonul următor. Tot atunci, Muller a marcat 28 de goluri în Bundesliga, terminând pentru prima oară pe primul loc în clasamentul marcatorilor, alături de Lothar Emmerich de la Borussia Dortmund.
Ce a urmat este istorie! În sezonul 1969/70, cel care avea să fie cunoscut drept "bombardierul națiunii" a marcat 38 de goluri într-un singur sezon, ca în sezonul 1971/72 să marcheze nu mai puțin de 40 de goluri. Până sezonul trecut, atunci când Robert Lewandowski a marcat 41 de goluri, Gerd Muller a deținut recordul timp de 49 de ani. Timp de 13 sezoane, Muller a fost cel mai bun marcator al echipei sale. În total, acesta a reușit să marcheze 365 de goluri în 427 de meciuri în Bundesliga. De asemenea, acesta a marcat 68 de goluri în 62 de meciuri în tricoul echipei naționale, aici incluzând și cele 14 goluri la Campionatul Mondial. În perioada 1974-1976, Muller a câștigat 3 Cupe ale Campionilor Europeni la rând cu Bayern. În fabuloasa sa carieră, fotbalistul care a câștigat Balonul de aur în 1970 a reușit să câștige Campionatul European din 1972 și Campionatul Mondial din 1974 alături de Germania de Vest.
Liga Națiunilor UEFA
Maguire, un nou meci catastrofal: "Aproape că ne e milă de el!". Mesajul de susținere al lui Shaw
ACUM O ORĂ
Fotbal
Alimentul "secret" al marilor jucători de fotbal! Are multe proteine și puține calorii
ACUM 2 ORE