În 2007, Rhain Davis pleca din Australia și ajungea la Manchester, acolo unde se pregătea să semneze cu Manchester United, la doar 9 ani. Alături de părinții săi la Trafford Centre, puștiul a realizat ce se întâmplă cu adevărat în momentul în care a trecut pe lângă o persoană care ținea un ziar cu poza lui.
La doar 9 ani, Rhain Davis era comparat cu Wayne Rooney, asta după ce tatăl său a trimis un DVD către Manchester United cu abilitățile sale de fotbalist. Clubul de pe Old Trafford a răspuns, videoclipul cu Davis a devenit viral pe Youtube, iar presa din Anglia a devenit interesată de povestea australianului.
Ajuns la 24 de ani, Davis a rememorat pentru Manchester Evening News evenimentele din perioada respectivă, atunci când era comparat cu unul dintre cei mai importanți jucători englezi:
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu și-a ales favoritul din Superligă. El este fotbalistul care l-a fermecat
ACUM O ORĂ
"Am început fotbalul de mic, tatăl meu este britanic, așa că fotbalul a fost mereu o parte importantă a vieții lui, iar el ne-a transmis și nouă asta. Tatăl meu era antrenorul fratelui meu mai mare. Am început să joc alături de acei băieți care erau mai mari decât mine. Faptul că jucam cu acei băieți care erau mai mari arăta faptul că eram mai bun decât cei de vârsta mea.
Meciurile erau filmate oricum, Australia a fost un fel de pioner al analizei video, cel puțin în comparație cu Anglia la acea categorie de vârstă. Tatăl meu a făcut un videoclip și l-a trimis la mai multe cluburi, iar United a răspuns prima", își amintește Davis.
Citește și:

Părinții l-au ajutat pe Davis să rămână cu picioarele pe pământ

Davis a ajuns o senzație pe internet și peste noapte a ajuns să fie comparat cu Wayne Rooney. Pentru un copil de doar 9 ani, toate aceste lucruri puteau deveni un real pericol, dar părinții săi au jucat un rol important în protejarea fiului lor:
"Sincer să fiu, a fost ceva agitație pentru mine, cred că am fost și puțin naiv. Nu am vorbit niciodată direct cu cineva, mama și tata se ocupau de aceste lucruri. Au făcut o treabă bună protejându-mă și luând presiunea de pe mine.
Mereu mi-au spus că nu ne mutăm (n.r. din Australia) din cauza mea și că este ceva ce vor să facă. Au luat acea presiune de pe umerii mei și m-a ajutat enorm. A fost totul destul de rapid. În doar câteva săptămâni plecasem din Australia și semnasem cu United".
Rhain Davis încă își aduce aminte prima sa zi, atunci când a vizitat terenurile de antrenament și s-a întâlnit cu câțiva jucători importanți ai echipei:
"Derek Langley, scouterul care m-a adus, mi-a arătat terenurile de antrenament și am dat peste Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Wayne Rooney în prima mea zi. A fost ceva nemaipomenit pentru un mic copil din Australia".
Davis își aduce aminte și de prima întâlnire cu Sir Alex Ferguson, care ținea foarte mult la relația sa cu jucătorii din academie:
"Este ca o figură mitică despre care auzi în toate poveștile, cum a aruncat cu gheata după Beckham și lucruri de genul acesta. Simt că atunci când ne-am întâlnit a fost atât de modest, dar cu o aură care impunea respect. Cu siguranță nu voiai să îl superi. Mereu a fost grozav cu copiii din academie și a făcut tot posibilul să ne ofere totul și din punct de vedere educațional".
Rhain Davis a fost coechipier la academia lui Manchester United cu Marcus Rashford, alături de care a jucat de la U9 până la U16. Scott McTominay și Dean Henderson erau cu un an mai mari decât el, dar a întâlnit și alți jucători în academie care erau mai mari decât el precum Paul Pogba sau Jesse Lingard.
Din nefericire pentru Davis, visul său la United s-a încheiat la vârsta de 14 ani, atunci când și-a rupt piciorul:
"Era penultimul an de școală și mi-am rupt piciorul. Nu dau vina pe asta pentru că era posibil să nu mai primesc alt contract și fără accidentare, dar te ține pe loc. Nu am mai primit mult timp de joc în timp ce mă îndreptam către ultimul an și lucrurile au încetinit", a mai spus Davis, care nu a mai primit un nou contract de la United.
Premier League
Brentford - Manchester United 4-0 | David De Gea a cerut să fie intervievat: "Eu am pierdut meciul"
ACUM 4 ORE
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
ACUM 13 ORE