Sebastian Colțescu a arbitrat pentru prima oară în Liga 1 acum 17 ani, la doar 26 de ani. El a acumulat în timp peste 250 de meciuri arbitrate în primul eșalon românesc. Cu toate acestea evoluțiile sale nu au fost mereu cele mai bune, el confruntându-se deseori cu greșeli flagrante.
Acest lucru a fost de altfel sancționat și de FIFA, care a decis în 2007 să îl scoată de pe lista sa iar Colțescu a fost ulterior retrogradat să arbitreze în Liga 2 din România. Un an mai târziu însă, Colțescu s-a întors în Liga 1.
Pe lista FIFA a fost mai greu să revină, dar nu imposibil. Astfel, Colțescu și-a consemnat întoarcerea pe 1 ianuarie 2013, când l-a înlocuit pe Alexandru Deaconu, retras la acea vreme din arbitraj. În 2019, Colțescu a fost retrogradat de UEFA în categoria a patra a arbitrilor europeni.
UEFA Europa Conference League
Reacția celor de la CFR Cluj după ce au aflat scorul umilitor înregistrat de FCSB cu Silkeborg
ACUM 13 MINUTE
În 29 de meciuri internaționale arbitrate, Colțescu a acordat 120 de cartonașe galbene și 11 roșii.

Ziua cea mai neagră din viața lui Sebastian Colțescu

În octombrie 2008, după ce Comisia Centrală a Arbitrilor l-a retras de la delegări în urma unor prestații slabe, Sebastian Colțescu a încercat să se sinucidă.
Colțescu a vrut să se arunce de la balconul apartamentului său, însă a fost oprit în ultimul moment de Poliție. Arbitrul se cățărase pe pervazul geamului de la apartamentul său, însă polițiștii au intrat în apartament și au reușit să-l facă să se răzgândească.
UEFA Europa Conference League
Mesaj dur după eșecul suferit de FCSB: "Suntem foarte jos și nu vrem să acceptăm realitatea"
ACUM 41 MINUTE
Fotbal
U-LU-I-TOR! "Robotul" Haaland are un rival: fotbalistul de la o mare echipă care are cifre similare
ACUM O ORĂ