Sebastian Colțescu a arbitrat pentru prima oară în Liga 1 acum 17 ani, la doar 26 de ani. El a acumulat în timp peste 250 de meciuri arbitrate în primul eșalon românesc. Cu toate acestea evoluțiile sale nu au fost mereu cele mai bune, el confruntându-se deseori cu greșeli flagrante.
Acest lucru a fost de altfel sancționat și de FIFA, care a decis în 2007 să îl scoată de pe lista sa iar Colțescu a fost ulterior retrogradat să arbitreze în Liga 2 din România. Un an mai târziu însă, Colțescu s-a întors în Liga 1.
Pe lista FIFA a fost mai greu să revină, dar nu imposibil. Astfel, Colțescu și-a consemnat întoarcerea pe 1 ianuarie 2013, când l-a înlocuit pe Alexandru Deaconu, retras la acea vreme din arbitraj. În 2019, Colțescu a fost retrogradat de UEFA în categoria a patra a arbitrilor europeni.
Premier League
Trei jucători din Premier League, convocați la următoarea acțiune a naționalei Argentinei
ACUM 2 ORE
În 29 de meciuri internaționale arbitrate, Colțescu a acordat 120 de cartonașe galbene și 11 roșii.

Ziua cea mai neagră din viața lui Sebastian Colțescu

În octombrie 2008, după ce Comisia Centrală a Arbitrilor l-a retras de la delegări în urma unor prestații slabe, Sebastian Colțescu a încercat să se sinucidă.
Colțescu a vrut să se arunce de la balconul apartamentului său, însă a fost oprit în ultimul moment de Poliție. Arbitrul se cățărase pe pervazul geamului de la apartamentul său, însă polițiștii au intrat în apartament și au reușit să-l facă să se răzgândească.
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, prima reacție după înfrângerea de la Paris: "Golul lui Messi a fost fantastic"
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Prima reacție din tabăra Realului, după eșecul incredibil cu Sheriff Tiraspol, în Champions League
ACUM 2 ORE