articol scris de Alex Ivan
Cariera de fotbalist presupune sacrificii imense din partea celor care visează să evolueze pe marile stadioane ale lumii. Când această dorință este spulberată, impactul asupra mentalului tinerilor fotbaliști poate fi unul devastator.
Charlie Scott (22 de ani) s-a alăturat academiei lui Manchester United la vârsta de 6 ani. În urmă cu doi ani, acesta a fost dat afară de Manchester United și a intrat ulterior în depresie. În prezent, Scott parcurge 80 de km zilnic, în zorii dimineții, pentru a-și câștiga existența pe un șantier din Birmingham. Tânărul englez încearcă să rămână pozitiv și nu se compătimeștedupă ce a obținut calificarea de a lucra ca pe muncitor pe șantier.
Liga Națiunilor UEFA
Danemarca a învins Franța, dar nu a câștigat grupa! Insulele Feroe au produs surpriza serii
ACUM 3 ORE

Charlie Scott, în luptă cu depresia

Scott a declarat într-un interviu pentru The Athletic că despărțirea de Manchester United l-a afectat într-un mod crunt. Englezul spune că și-a pierdut toți banii și s-a luptat cu viciul alcoolului și al jocurilor de noroc.
“Am ajuns de la un nivel superior, jucător la un club precum Manchester United, la capătul tuturor puterilor mele. Mi-am petrecut trei sferturi din viața mea la United și totul s-a sfârșit într-o secundă. Acela a fost momentul când am intrat în depresie. M-a afectat în mai multe feluri. Nu m-am putut gândi decât la ceea ce cred ceilalți despre mine”, a afirmat Charlie Scott.
Englezul încă mai joacă fotbal și în prezent la o echipă din divizia a 8-a, Newcastle Town. Scott a adăugat că a fost grav afectat de trecerea de la nivelul Premier League la cel pentru amatori.
“Simțeam că toată lumea mă privește ca pe un un eșec, după ce am petrecut 14 ani la Manchester United și am ajuns ulterior să joc fotbal la nivel de amatori. Newcastle Town este echipa mea locală. Am crezut că oamenii se vor uita la mine și își vor spune că am irosit șansa de a realiza ceva măreț. Știu că acest lucru nu se întâmplă cu adevărat. Prietenii și familia mă susțin necondiționat, însă impactul psihologic al ratării carierei de fotbalist a fost unul imens”, a completat Charlie Scott.

Charlie Scott și Marcus Rashford au rămas buni prieteni

Cei doi au crescut împreună în academia lui Manchester United și au fost despărțiți doar în momentul când Scott a fost dat afară de la club. Chiar și în prezent, Rashford se interesează de situația fostului prieten din copilărie și încearcă să-l susțină în lupta acestuia cu depresia.
“Am crescut amândoi la Manchester United. Suntem încă buni prieteni. Marcus îmi trimite mereu mesaje și mă întreabă ce mai fac. Mă văd cu el o dată pe săptămână. Nu s-a schimbat absolu deloc. Este aceeași persoană respectuoasă și cu picioarele pe pământ care era și la 15 ani”, a spus Scott pentru The Athletic.
În luna octombrie a acestui an, Jeremy Wisten s-a sinucis după ce s-a confruntat cu o problemă similară cu cea a lui Charlie Scott. Acesta avea doar 17 ani și tocmai fusese dat afară din academia lui Manchester City.
Romanian Liga I
Fotbalistul care a refuzat cele mai tari 3 echipe din Superligă, alegând să rămână în Grecia
ACUM 5 ORE
Fotbal
Situație stranie la amicalul dintre Franța U18 și Polonia U18. Partida s-a oprit în minutul 77
ACUM 5 ORE