În 1970, Barcelona l-a angajat pe Minguella ca interpret pentru antrenorul englez Vic Buckingham. Când Rinus Michels a fost numit antrenor al clubului în 1971, Minguella a devenit antrenorul său secund. A lucrat alături de olandez timp de patru sezoane, apoi a devenit agent de fotbal. A rămas în relație excelente cu cei din conducerea Barcelonei și a contribuit decisiv la transferurile lui Diego Armando Maradona , Hristo Stoitchkov și Romario. Influența sa la clubul catalan a devenit atât de mare, încât în 2003 și 2010 a decis să candideze la alegerile pentru președinția clubului.
Acum, după dispariția lui Maradona, primul fotbalist uriaș pe care l-a transferat în cariera de impresar, Minguella a rememorat prima întâlnire cu Diego. Acesta juca la Argentinos Junior și tocmai își făcea debutul, la 15 ani. Ibericul mersese în Argentina pentru a-l vedea la lucru pe Jorge Orlando Lopez, care a ajuns și el în cele din urmă în Spania, la Sevilla.
"În 1976, m-am dus să văd un meci al lui Argentinos Juniors pentru a-l urmări pe Jorge Orlando Lopez. Și în acea zi a debutat un băiețel scund cu mult păr, abia împlinise 15 ani", și-a amintit Minguella pentru Mundo Deportivo.
Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04

Mari probleme până s-a efectuat transferul lui Maradona la Barcelona

După acea călătorie, Minguella i-a comunicat imediat marea descoperire oficialilor Barcelonei. Au trecut 6 ani până când starul argentinian a ajuns pe Camp Nou, dar clubul blaugrana a început să tatoneze pista pentru o mutare încă de atunci. În 1978 s-a încercat transferul pentru prima oară, dar clubul blaugrana nu a avut suficiente lichidități și mutarea a fost amânată pentru anul următor. În decembrie 1979, Maradona a jucat la Barcelona cu Argentinos Juniors și se părea că e doar o chestiune de timp până va ajunge pe Camp Nou.
Părțile s-au înțeles în cele din urmă în 1980, însă dictatura militară din Argentina i-a împiedicat fotbalistului plecarea din țară, pentru că se dorea să-l păstreze până după Cupa Mondială din Spania. Și a venit în cele din urmă în 1982, iar la a treia încercare clubul catalan a avut succes. Mutarea a fost oficializată în timp ce sud-americanul se afla în cantonamentul de la Alicante cu echipa națională.
Minguella a fost întotdeauna foarte apropiat de argentinian. El a explicat că "de fiecare dată când mergeam la el acasă era plin de oameni, erau mereu cel puțin zece oameni care mâncau, se distrau, era întotdeauna o lipsă de control". Fostul impresar a dezvăluit că argentinianul a fost gata să se întoarcă pe Camp Nou, de la Napoli. "Într-o zi, Diego mi-a spus că, dacă reușesc să recuperez casa pe care o avea în Pedralbes, se va întoarce la Barça. I-am spus lui Núñez ,dar el m-a ignorat", și-a amintit Minguella. Maradona începuse deja să aibă probleme cu drogurile și a vrut să se întoarcă în Catalunya pentru a fi cât mai departe de mafia napoletană, capii acesteia devenindu-i prieteni și menținându-l în cercul vicios de care nu a putut scăpa până la finalul vieții.
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13