Într-un fotbal în care tot mai mulți jucători se gândesc în primul rând la aspectul financiar, Del Piero a fost un romantic. Pentru asta a devenit unul dintre cie mai iubiți jucători de către fanii torinezi.
Italianul a evoluat între 1993 și 2012 pentru Juve, adunând 705 meciuri pentru "Bătrâna Doamnă" (record absolut). A cucerit 6 titluri în Serie A (în total ar fi 8, dar două au fost "șterse" după scandalul Calcipoli) și Champions League. Cu 346 goluri pentru Juventus, Del Piero este pe locul secund în clasamentul golgheterilor all-time pentru bianconeri (135 dintre reușite au fost decisive, record).
De-a lungul timpului, un astfel de jucător special a fost curtat de greii Europei, dar independent de salariul care i s-a oferit a refuzat ofertele, alegând să fie fidel formației piemonteze. Anul trecut, în toamnă, într-un interviu pentru Manchester United TV, jucătorul care a cucerit și Cupa Mondială cu Italia, în 2006, a dezvăluit că a fost curtat de United.
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
ACUM 8 ORE
Au fost discuții între mine și Manchester United, dar nu s-au concretizat. Știu că sir Alex m-a apreciat și mereu a avut cuvinte frumoase despre mine. Anglia ar fi fost un loc unde mi-ar fi plăcut să evoluez | Del Piero, la MUTV

Ferguson, despre cum a refuzat Del Piero oferta lui United

Sir Alex Ferguson nu doar că a confirmat spusele lui Del Piero, dar a povestit în amănunt cum au decurs negocierile și ce caracter special a fost "Pinturicchio".
În noiembrie 1996, Juve se impunea cu 1-0 pe Old Trafford, grație unui gol al lui Del Piero. Un an mai târziu, tot pe Teatrul Viselor, cele două formații s-au întâlnit din nou și, în ciuda faptului că United s-a impus cu 3-2, Del Piero a marcat iar, fiind și la baza golului secund al torinezilor, care a purtat semnătura lui Zidane.
Argumente suficiente pentru United să îl dorească cu orice preț, însă Del Piero a refuzat oferta. La aproape un deceniu distanță, odată cu izbucnirea scandalului Calciopoli, United a încercat din nou să îl ia, clubul englez fiind convins că un fotbalist de asemenea calibru nu va rămâne în Serie B. Dezvăluirile fostului tehnician scoțian de pe banca "diavolilor" spun totul despre ce fel de caracter a fost fostul atacant al lui Juve.
"După un meci împotriva lui Juventus, Giggs și Gary Neville au venit la mine și m-au implorat să îl transferăm pe Del Piero. Ne distrusese întreaga apărare. L-am contactat, dar a refuzat să vorbească despre transfer. În 2006, după ce Italia a câștigat Cupa Mondială și a izbucnit scandalul Calciopoli, l-am contactat din nou, știind că și Real Madrid a intrat pe fir și vrea să îl transfere. Eram sigur că va semna cu noi sau cu Real. I-am zis: "Alex, după atât de mulți ani, încă de doresc cu ardoare. Nu te duce la Madrid, e timpul să vii în Anglia. Vei fi starul echipei Manchester United. Mi-a zis: "Mister, am mai avut discuția asta acum câțiva ani. Te respect enorm, dar Juve e în dificultate acum și nu pot fi un laș și să plec", a dezvăluit Sir Alex.
Premier League
Ronaldo, scos din sărite de doi coechipieri de la United! Pe cine e supărat, după ultimul meci
IERI LA 07:29
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48