De ce a fost dat afară de la Tottenham?

Mauricio Pochettino a fost dat afară de Tottenham toamna trecută după un început slab de sezon al clubului. Decizia a fost una care a stârnit multe semne de întrebare pentru că Spurs tocmai fuseseră cu Poch pe bancă în finala UEFA Champions League, probabil una dintre cele mai mari performanțe din istoria clubului.
În cei cinci ani petrecuți la Tottenham, Pochettino a transformat clubul într-unul care este o prezență constantă în Champions League dar care este capabil și să se lupte pentru titlu. Toată lumea este de acord că Spurs a progresat enorma grație argentinianului, însă după cinci sezoane cu el pe bancă, se pare că a aparut o oarecare uzură în rândul jucătorilor iar Daniel Levy a simțit că este momentul să schimbe ceva la echipă.
Fotbal
UEFA amenință Sporting Lisabona cu excluderea din competițiile europene pentru trei ani
ACUM 14 MINUTE
Așadar Pochettino a fost dat afară și deși este unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii și este mereu vehiculat cum apar probleme la un club mare, la un an distanță, Poch nu are în continuare echipă. Cei de la Press Association au analizat ce urmează pentru Pochettino.

Ce a declarat Pochettino despre o revenire în fotbal?

Pochettino a fost invitat în studioul Sky Sports și argentinianul a vorbit despre viitorul său în fotbal, numele său fiind vehiculat în discuțiile despre viitorii manageri de la Real Madrid și mai ales Manchester United.
”Nu știu care va fi următorul meu job. Nu exclud nicio posibilitate. Eram foarte tânăr când antrenorul meu, Jorge Griffa, îmi spunea: ”Mauricio, fotbalul îți va dicta calea”. Iar acum aștept pentru a vedea care va fi proiectul potrivit. Bineînțeles, este o situație inedită, un moment nebun în viața noastră, Totul este diferit”, a declarat Pochettino.
”Bineînțeles că sunt pregătit să revin. Sunt plin de energie, mi-ar plăcea foarte mult să fiu din nou implicat, dar înțeleg că trebuie să aștept acum. Trebuie să aștept proiectul potrivit”, a adăugat el.

Care este stilul Poch?

Lui Pochettino nu îi place să ”parcheze autobuzul”. Tottenham a oferit un adevărat spectacol în aventura lor europeană până în finala Champions League. Spurs au încheiat pe cea mai bună poziție din campionat când s-au clasat pe locul 2 în 2017, după Chelsea.
Echipa a jucat mereu cu o intensitate extrem de ridicată, prin atacuri rapide și directe, ceea ce a adus în vitrina clubului două semifinale de Cupa Angliei precum și o finală a Cupei Ligii. De asemenea Pochettino a reușit cu acest stil de fotbal plăcut ochiului să învingă echipe importante precum Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Real Madrid sau Borussia Dortmund.

Ce urmează pentru Pochettino?

Conform Manchester Evening News, Pochettino a fost deja contactat de șefii lui Manchester United pentru a-l înlocui pe Ole Gunnar Solskjaer. Totuși, din alte zone a presei din Anglia (Sky Sports & The Athletic) se aude că cei din conducerea diavolilor îl susțin în continuare pe norvegian. Totuși, Manchester United pare cea mai plauzibilă posibilitate în acest moment.
Dacă nu se va concretiza nimic cu Manchester United, Real Madrid și Barcelona sunt cu siguranță două echipe care sunt interesate de serviciile sale, mai ales având în vedere faptul că actualii antrenori nu par să aibă nici pe departe postul asigurat. De asemenea, dacă Guardiola va pleca de la Manchester City în vară, cu siguranță că cea mai bună variantă pentru ”cetățeni” ar fi tot Poch.
Fotbal
Georginio Wijnaldum, dornic să revină în Premier League. De ce nu mai vrea să continue la PSG
ACUM 42 MINUTE
Fotbal
Fotbalul nu mai este cel mai urmărit sport din România! Ce a detronat "sportul rege"
ACUM O ORĂ