A trecut mai bine de o lună de când a avut loc ultimul meci din Premier League iar sezonul actual a fost suspendat pe perioadă nedeterminată. Speranțele federației și ale cluburilor sunt ca fotbalul să poată fi reluat în lunile de vară.
Dacă Premier League va reveni în iunie sau iulie, perioada dintre sezoane va fi una extrem de scurtă, de doar câteva săptămâni. Astfel, International Football Association Board a anunțat deja câteva schimbări în ceea ce privește regulamentul.

Schimbări de regulament

Fotbal
Christian Eriksen se antrenează cu Ajax: "E ca și cum aș reveni acasă"
ACUM 30 MINUTE
IFAB a anunțat oficial câteva modificări cu privire la VAR, hențuri și loviturile de pedeapsă, clarificând câteva aspecte care erau interpretabile. Aceste modificări vor fi implementate începând cu sezonul următor.
În ceea ce privește VAR-ul, schimbarea din regulament este subtilă și face referire indirect la Premier League. În campionatul englez, arbitrii nu privesc reluările pe ecran pentru fazele litigioase din dorința de a câștiga timp înainte de luarea unei decizii. IFAB a decis să modifice textul, scoțând recomandarea ca arbitrii "să apeleze adesea la ecranul de la marginea terenului". Scoțând cuvântul "adesea" din textul legii, arbitrii vor fi nevoiți de acum să meargă la marginea terenului pentru fazele controversate înainte să ia decizia finală.
Totuși, IFAB a refuzat cererea ca fanii să poată auzi conversațiile dintre arbitrul partidei și oficialii VAR când sunt luate astfel de decizii.
A fost schimbată și legea pentru henț, mai exact cel ofensiv. Mai exact, hențul ofensiv va fi penalizat în 3 situații: dacă se marchează imediat după henț, dacă se oferă o pasă decisivă de gol după henț sau mingea din mână sare la un coechipier și rezultă un gol. De asemenea, a fost stabilit până unde se consideră henț, evitând astfel penalizarea jucătorului care lovește mingea cu umărul.
În ceea ce privește penalty-urile, a fost clarificată situația în care portarul nu se află pe linia porții. Acesta nu va mai fi penalizat cu repetarea execuției decât dacă apară lovitura. Dacă mingea șutată trece pe lângă sau lovește bara, lovitura de pedeapsă nu va mai fi repetată. De asemenea, dacă jucătorii ambelor echipe intră în careu, indiferent de deznodământul execuției, lovitura se repetă. Dacă un jucător al echipei care beneficiază de penalty intră în careu iar colegul său ratează, va fi acordată lovitură liberă indirectă pentru echipa aflată în defensivă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Răzvan Burleanu a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a fost numit selecționerul României
ACUM 2 ORE
Fotbal
Edi Iordănescu, primele reacții din postura de selecționer: "Am fost susținut de americani"
ACUM 2 ORE