Articol scris de Romeo Ene
Iniţial, germanul semnase cu Chelsea un contract valabil până vara viitoare, dar ca urmare a succesului din Champions League, conducerea a decis să-i prelungească înţelegerea până în 2024. De la venirea lui Tuchel pe banca lui Chelsea, echipa de pe Stamford Bridge s-a transformat radical, obţinând rezultate extraordinare.
4 este locul pe care a terminat Chelsea acest sezon, dar, cel mai important, a câştigat Liga Campionilor după o finală cu City, scor 1-0.
Premier League
Timo Werner, aproape de un transfer! Unde este dorit și cine ar putea ajunge în locul său la Chelsea
13/09/2021 LA 07:55
Tuchel, entuziasmat de prelungirea contractului
Tuchel a oferit şi o primă reacţie după ce şi-a prelungit contractul cu Chelsea: ’’Nu-mi pot imagina o ocazie mai bună pentru prelungirea contractului. Sunt recunoscător pentru oportunitate şi sunt foarte fericit să rămân parte a familiei Chelsea. Urmează multe lucruri şi aşteptăm cu nerăbdare următorii paşi, cu ambiţie şi mult entuziasm’’, a declarat Tuchel pentru site-ul oficial al lui Chelsea.
Englezii au câştigat 19 din cele 30 de meciuri disputate cu Tuchel pe bancă, primind doar 16 goluri.
Thomas Tuchel a ajuns în ianuarie la Chelsea, înlocuindu-l pe Frank Lampard. Echipa era pe locul 9 în Premier League și nimic nu părea că mai poate salva acest sezon, dar venirea germanului pe Stamford Bridge s-a dovedit a fi cartea câștigătoare.
Chelsea a urcat până pe locul 4 în clasament, dar s-a calificat și în finalele Champions League și FA Cup, pe prima reuşind să o câştige, performanțe la care fanii nici nu îndrăzneau să viseze în urmă cu 4 luni. De asemenea, Thomas Tuchel este primul manager din istorie care atinge finala Champions League 2 sezoane consecutive cu 2 echipe diferite. Anul trecut, germanul a ajuns în ultimul act cu PSG, iar acum cu Chelsea.
Premier League
Solkjaer, încântat de Ronaldo. Ce a răspuns când a fost întrebat de titlu
11/09/2021 LA 17:42
Fotbal
"Doi la preț de unul". Marca anunță că Real Madrid își face Dream-Team, de sezonul viitor
02/09/2021 LA 06:08