Articol scris de Romeo Ene
Iniţial, germanul semnase cu Chelsea un contract valabil până vara viitoare, dar ca urmare a succesului din Champions League, conducerea a decis să-i prelungească înţelegerea până în 2024. De la venirea lui Tuchel pe banca lui Chelsea, echipa de pe Stamford Bridge s-a transformat radical, obţinând rezultate extraordinare.
4 este locul pe care a terminat Chelsea acest sezon, dar, cel mai important, a câştigat Liga Campionilor după o finală cu City, scor 1-0.
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Rudiger! Cât ar trebui să plătească englezii
ACUM 9 ORE
Tuchel, entuziasmat de prelungirea contractului
Tuchel a oferit şi o primă reacţie după ce şi-a prelungit contractul cu Chelsea: ’’Nu-mi pot imagina o ocazie mai bună pentru prelungirea contractului. Sunt recunoscător pentru oportunitate şi sunt foarte fericit să rămân parte a familiei Chelsea. Urmează multe lucruri şi aşteptăm cu nerăbdare următorii paşi, cu ambiţie şi mult entuziasm’’, a declarat Tuchel pentru site-ul oficial al lui Chelsea.
Englezii au câştigat 19 din cele 30 de meciuri disputate cu Tuchel pe bancă, primind doar 16 goluri.
Thomas Tuchel a ajuns în ianuarie la Chelsea, înlocuindu-l pe Frank Lampard. Echipa era pe locul 9 în Premier League și nimic nu părea că mai poate salva acest sezon, dar venirea germanului pe Stamford Bridge s-a dovedit a fi cartea câștigătoare.
Chelsea a urcat până pe locul 4 în clasament, dar s-a calificat și în finalele Champions League și FA Cup, pe prima reuşind să o câştige, performanțe la care fanii nici nu îndrăzneau să viseze în urmă cu 4 luni. De asemenea, Thomas Tuchel este primul manager din istorie care atinge finala Champions League 2 sezoane consecutive cu 2 echipe diferite. Anul trecut, germanul a ajuns în ultimul act cu PSG, iar acum cu Chelsea.
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56