Premier League și English Football League sunt determinate ca sezonul 2019/2020 să fie reluat și finalizat, cu toate că nu există vreo dată anunțată pentru acest lucru. Fără venituri în această perioadă, cluburile se tem că vor da faliment din cauza crizei financiare cauzată de pandemie.
Pe lângă pierderile cauzate de jucarea partidelor fără spectatori, teama cea mai mare este legată de pierderea banilor din drepturile TV. Pentru cluburile din Anglia există însă vești bune: un grup de companii este gata să salveze fotbalul britanic, anunță ESPN.

1 miliard de lire pentru cluburi

Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
Cei de la ESPN scriu că a fost creat un fond de către mai multe bănci de investiții care oferă un mod prin care cluburile din Anglia pot să treacă peste această perioadă critică: un împrumut în valoare de 1 miliard de lire sterline!
Propunerea aflată pe masa Premier League este ca aceasta să distribuie banii către cluburile care au mare nevoie, iar suma să fie plătită la o dată ulterioară sau transformată în acțiuni dacă toate părțile implicate sunt de acord.
Au avut loc discuții între reprezentanții fondului de investiție și oficiali nu numai din Premier League, acest fond putând fi folosit și în alte sporturi. Nu a fost luată momentan o decizie dacă fondul va fi activat, negocierile fiind în curs, mai scrie ESPN.
Grupurile care au contribuit la fondul de investiție în valoare de 1 miliard de lire au fost implicate de către diferite părți implicate, inclusiv agenți de fotbaliști. Unul dintre agenți, Scott Smith, fondatorul RAPS Management, a confirmat existența fondului.
Vrem ca această variantă să funcționeze pentru că va ajuta să arate că agenții, precum și jucătorii care au avut parte de presă negativă în ultima perioadă, iubesc cu pasiune fotbalul și viitorul acestuia
Acest fond de investiție ar urma să fie direcționat în primul rând spre cluburile din ligile inferioare care riscă să se desființeze, însă și către fotbalul de top unde cluburile au pierderi masive din cauza absenței fotbalui. EFL a oferit deja un fond de 50 de milioane de lire pentru a ajuta cluburile mici, alături de o sumă de 125 de milioane de lire din partea Premier League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53