1 miliard de lire sterline pentru salvarea Premier League! Investiție uriașă pentru cluburi

Sebastian Ujica

Publicat 20/04/2020 la 18:32 GMT+3

Un grup de companii majore din lume, inclusiv una din Statele Unite, sunt gata să ofere 1 miliard de lire pentru a ajuta cluburile din Premier League în criza provocată de pandemia de COVID-19.

Chelsea's Argentinian goalkeeper Willy Caballero (R) tips the ball over the bar during the English Premier League football match between Chelsea and Tottenham Hotspur at Stamford Bridge in London on February 22 2020

Credit imagine: Getty Images

Premier League și English Football League sunt determinate ca sezonul 2019/2020 să fie reluat și finalizat, cu toate că nu există vreo dată anunțată pentru acest lucru. Fără venituri în această perioadă, cluburile se tem că vor da faliment din cauza crizei financiare cauzată de pandemie.
Pe lângă pierderile cauzate de jucarea partidelor fără spectatori, teama cea mai mare este legată de pierderea banilor din drepturile TV. Pentru cluburile din Anglia există însă vești bune: un grup de companii este gata să salveze fotbalul britanic, anunță ESPN.

1 miliard de lire pentru cluburi

Cei de la ESPN scriu că a fost creat un fond de către mai multe bănci de investiții care oferă un mod prin care cluburile din Anglia pot să treacă peste această perioadă critică: un împrumut în valoare de 1 miliard de lire sterline!
Propunerea aflată pe masa Premier League este ca aceasta să distribuie banii către cluburile care au mare nevoie, iar suma să fie plătită la o dată ulterioară sau transformată în acțiuni dacă toate părțile implicate sunt de acord.
Au avut loc discuții între reprezentanții fondului de investiție și oficiali nu numai din Premier League, acest fond putând fi folosit și în alte sporturi. Nu a fost luată momentan o decizie dacă fondul va fi activat, negocierile fiind în curs, mai scrie ESPN.
Grupurile care au contribuit la fondul de investiție în valoare de 1 miliard de lire au fost implicate de către diferite părți implicate, inclusiv agenți de fotbaliști. Unul dintre agenți, Scott Smith, fondatorul RAPS Management, a confirmat existența fondului.
Vrem ca această variantă să funcționeze pentru că va ajuta să arate că agenții, precum și jucătorii care au avut parte de presă negativă în ultima perioadă, iubesc cu pasiune fotbalul și viitorul acestuia
Acest fond de investiție ar urma să fie direcționat în primul rând spre cluburile din ligile inferioare care riscă să se desființeze, însă și către fotbalul de top unde cluburile au pierderi masive din cauza absenței fotbalui. EFL a oferit deja un fond de 50 de milioane de lire pentru a ajuta cluburile mici, alături de o sumă de 125 de milioane de lire din partea Premier League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo