Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

10 concluzii după etapa a 14-a din Premier League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 02/12/2019 la 12:27 GMT+2

Leicester City refuză să iasă din lupta pentru titlu, Liverpool domină fazele fixe iar timpul lui Solskjaer pe banca lui Manchester United se apropie de sfârșit.

Kelechi Iheanacho of Leicester City celebrates with James Maddison of Leicester City after he scores his sides second goal during the Premier League match between Leicester City and Everton FC at The King Power Stadium on December 01, 2019 in Leicester,

Credit imagine: Getty Images

1) Newcastle a avut atitudinea potrivită pentru a o opri pe City

Cu doar 23% posesie în egalul (2-2) cu Manchester City, era esențial ca Newcastle să profite de puținul timp avut la dispoziție cu mingea la picior. Și fix asta au făcut elevii lui Steve Bruce, un manager care a adunat mai multe puncte în acest sezon decât Rafa Benitez în același moment stagiunea precedentă. Jucătorii lui Newcastle au încercat de fiecare dată când au avut posesia să paseze în față, mingi care au pătruns prin defensiva nu tocmai extroardinară a lui City și au creat probleme. Gazdele au ales mereu soluția mai riscantă și mai dificilă și au fost răsplătite pentru asta.

2) Liverpool, regina fazelor fixe

Liderul din Premier League, Liverpool, nu stă tocmai rău când vine vorba de faze fixe. Trent Alexander-Arnold a dat cele mai multe pase de gol dintre toți fundașii din Premier League în acest sezon iar de la începutul sezonului trecut, Virgil van Dijk este fundașul cu cele mai multe reușite în campionat. O combinație letală care a funcționat la perfecție și cu Brighton, olandezul reușind o dublă. Rețeta a fost simplă și evidentă: Trent a centrat, Virgil a marcat. Din august 2018, Liverpool a marcat cele mai multe goluri cu capul și cele mai multe goluri din faze fixe.

3) Pentru Dele Alli, mingile lungi sunt specialitatea casei

Toată lumea vorbește despre revenirea lui Dele Alli odată cu sosirea lui Mourinho pe bancă la Spurs. Deși este evident într-o formă excelentă de când a venit portughezul, realitatea este că Alli scria tipul de goluri pe care le-a marcat împotriva lui Bournemouth în victoria cu 3-2 cam de când a venit la Londra. Parcursul e clar: Vertonghen sau Alderweireld trimit o minge lungă care trece peste mijloc, balonul ajunge la Alli care preia elegant pe piept și apoi își face mingea pe dreptul și șutează (de obicei) imparabil. Exact asta s-a întâmplat cu Bournemouth iar tânărul englez pare să își fi revenit complet.
Reece James of Chelsea battles for possession with Pablo Fornals of West Ham United during the Premier League match between Chelsea FC and West Ham United at Stamford Bridge

4) Giroud a demonstrat de ce Tammy Abraham este titular la Chelsea

Chelsea a pierdut acasă (0-1) cu West Ham și ne putem gândi că Frank Lampard abia așteaptă ca Tammy Abraham să revină în primul „11”. Abraham este accidentat însă s-ar putea întoarce în meciul cu Aston Villa. Și ar fi necesar pentru că în meciul cu West Ham Girou a demonstrat din nou că nu se potrivește cu această echipă a lui Chelsea iar lipsa sa de mobilitate a fost crucială. Nici Pedro nu a strălucit iar Lampard și-ar dori cu siguranță câțiva jucători noi pentru a avea un lot mai închegat.

5) Wilfried Zaha și-a început cu adevărat sezonul

Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, chiar el a spus-o. ”Sezonul meu începe de astăzi”, a declarat atacantul lui Crystal Palace după ce a deschis scorul în meciul câștigat de echipa sa la Burnley. Echipa lui Sean Dyche a ratat ocazia să urce pe locul cinci, însă evoluția lui Zaha a fost dezarmantă – este pentru prima oară când marchează în meciuri consecutive din ianuarie. După tot scandalul din vară care a culminat cu cererea de transfer depusă chiar de atacant, Zaha nu a fost concentrat pe fotbal 100% însă acum pare că a revenit în sfârșit iar Palace se bucură de rezultate.

6) Haosul de la Watford va trimite echipa în Championship

Quique Sanchez Flores a fost demis după înfrângerea lui Watford de la Southampton, scor 2-1. Echipa de pe Vicarage Road rămâne pe ultimul loc. Ne putem aștepta la o întoarcere a lui Gracia? Poate apoi câteva luni poate prelua conducerea Marco Silva, de ce nu? Iar campionatul poate fi încheiat cu Slavisa Jokanovic. Pare absurd, dar nimic nu e exclus la Watford. Conducerea pare că nu mai știe ce face iar totul sună a disperare – trebuie găsită o soluție care să stabilizeze situația și asta cât mai curând dacă vor să mai aibă șanse să rămână în Premier League.
Pierre-Emerick Aubameyang (FC Arsenal) - Todd Cantwell (Norwich City)

7) Uitați de jucători; VAR-ul este noul erou pentru fanii din Premier League

Dacă fanii englezi sunt renumiți pentru faptul că găsesc imediat câte un cântec pentru fiecare jucător al echipei, odată cu venirea VAR în Premier League lucrurile s-au schimbat. Nu jucătorii sunt principalele subiecte de cântec, ci VAR-ul. Acest lucru s-a auzit prima dată în tribunele de pe Etihad acum câteva etape iar la meciul cu Norwich a atins apogeul. După ce fanii gazdelor au scandat ”F**k VAR” pentru că Aubameyang a putut repeta penalty-ul datorită arbitrajului video, fanii lui Arsenal au găsit de cuviință să răspundă printr-un cântec în care tehnologia era lăudată. Iată așadar noul duel din tribune.

8) Moussett, printre cele mai bune transferuri din acest sezon

Chris Wilder are ochi buni la transferuri. Antrenorul lui Sheffield l-a adus în această vară pe Bramall Lane pe francezul Moussett, care marcase trei goluri în 58 de meciuri la Bournemouth. O decizia ciudată la prima vedere și cu un preț pe măsură: doar 12 milioane de euro. Rezultatul însă a fost cu totul neașteptat. Mousett a înscris deja cinci goluri în 11 partide în acest sezon, mai multe decât a reușit în toată perioada petrecută la Bournemouth. Francezul a fost decisiv și duminică și a adus un punct pentru Sheffield la Wolves. Probabil printre cele mai inteligente transferuri făcute în acest sezon.

9) Leicester City refuză să iasă din cursa pentru titlu

Kelechi Iheanacho a adus victoria pentru Leicester în minutul 94 în meciul cu Everton. Să învingi Everton cu 2-1 nu e tocmai un rezultat impresionant zilele astea, dar atitudinea și felul în care băieții lui Rodgers nu cedează în niciun meci este ceva impresionant. Leicester rămâne la opt puncte de Liverpool, pe locul doi, dar echipa lui Rodgers are mai multe goluri marcate decât cormoranii și mai puține primite. Și dă și golgheterul campionatului. Cursa în doi la titlul din acest an ar putea să fie una diferită față de ce ne așteptăm.
Ole Gunnar Solskjaer

10) Ole Gunnar Solskjaer trebuie să plece de la Manchester United

Mulți fani ai lui United vorbeau în primavară în legătură cu numirea permanentă a lui Solskjaer ca fiind un risc necesar. Ei bine, riscul necesar a fost asumat iar rezultatele arată că a fost un eșec. Chiar dacă nu este nici pe departe principalul vinovat pentru ce se întâmplă la club, norvegianul nu a dovedit în niciun fel că este capabil să redreseze situația. Doar șase victorii în 22 de meciuri de când a fost numit antrenor principal. Doar patru victorii în 14 meciuri în acest sezon de Premier League. Din păcate, este momentul să plece.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo