Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

10 lucruri de urmărit în etapa a 13-a din Premier League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 22/11/2019 la 16:45 GMT+2

Mourinho debutează la Tottenham, Sheffield e favorită cu Manchester United iar Chelsea poate trece la alt nivel în meciul cu Manchester City.

Chelsea

Credit imagine: Getty Images

1) The Special One s-a întors

După aproape un an, Mourinho s-a întors. Anglia pare etern fascinată de portughez iar îmbulzeala jurnaliștilor la prima sa conferință de presă spune multe despre cât de relevant a rămas fostul antrenor al lui Chelsea și Manchester United în Premier League. Tottenham se va deplasare cu Mourinho pe bancă pe London Stadium, unde va întâlni West Ham antrenată de Manuel Pellegrini, în direct pe Eurosport 1 sâmbătă de la 14:30. Chilianul a avertizat înainte de meci că Tottenham trebuie să fie pregătită să plătească prețul aducerii lui Mourinho și anume un alt stil de joc. Rămâne de văzut dacă portughezul a avut timp să aibă deja un impact asupra stilului de joc.

2) Cât mai rezistă Unai Emery pe Emirates?

Arsenal va căuta să câștige primul său meci din Premier League de la începutul lui octombrie iar acest lucru demonstrează în ce poziție neplăcută se află antrenorul Unai Emery.Tunarii se află pe locul șase în clasament după 12 etape însă adevărata problemă este distanța față de Top 4 atât ca joc, cât și ca număr de puncte. Echipa lui Emery este la opt puncte distanță de Manchester City dar diferența dintre primele patru și Arsenal este mult mai considerabilă când analizăm ce se întâmplă pe teren. Arsenal are nevoie disperată de o victorie.
Wolves

3) Bournemouth – Wolves se va decide la mijloc

Bournemouth și Wolves au ambele 16 puncte și s-au așezat confortabil în prima jumătate a clasamentului.Acesta este însă genul de meci care se va decide la mijlocul terenului. Dacă la Bournemouth Philip Billing oferă o protecție esențială în fața apărării, la Wolves Joao Moutinho va trebui să profite de orice spații lăsate de adversari. Portughezul care cu siguranță capacitatea de a face acest lucru însă va trebui să încerce în același timp să blocheze și atacurile lui Bournemouth. Moutinho a creat cele mai multe ocazii și a reușit cele mai multe tacklinguri dintre toți jucătorii de la Wolves.Va trebui să fie în formă bună sâmbătă.

4) Cine o mai oprește pe Leicester?

După înfrângerea pe final de meci de la Liverpool, multă lume se aștepta ca echipa lui Rodgers să nu mențină același ritm electrizant care i-a propulsat în prima parte a clasamentului. S-a întâmplat fix opusul: au urmat patru victorii consecutive, cu 15 goluri marcate și doar unul primit. Meciul cu Brighton de sâmbătă nu pare să fie cel care să oprească această serie. Deși echipa a făcut progrese sub comanda lui Graham Potter, defensiva pare vulnerabilă în fața forței ofensive a lui Leicester iar elevii lui Rodgers par să nu plece prea curând din primele patru.
Marco Silva is wary of Crystal Palace captain Luka Milivojevic

5) Milivojevic trebuie să facă meciul vieții împotriva lui Liverpool

Dacă Palace vrea să aibă vreo șansă în meciul cu Liverpool, echipa lui Roy Hodgson va trebui să încerce să rupă jocul cormoranilor de la mijloc și să mențină apoi posesia pentru perioade lungi din joc. Rolul lui Luka Milivojevic va fi astfel esențial. Mijlocașul sârb va trebui să facă un mcei extraordinar sâmbătă iar dacă va avea ocazia să transforme un penalty, cu atât mai bine. Milivojevic a creat cele mai multe ocazii și are cele mai multe intercepții dintre jucătorii lui Palace din acest sezon.

6) Emiliano Buendia o poate salva pe Norwich

Norwich se deplasează pe Goodison Park în acest weekend iar forma echipei lui Farke a fost una dezastruoasă după victoria istorică cu Manchester City. Chiar și în această perioadă Emiliano Buendia a impresionat iar creativitatea sa este esențială dacă Norwich vrea să obțină ceva la Everton. Doar trei jucători au creat mai multe ocazii decât Buendia în acest sezon de Premier League.

7) Watford - Burnley nu o să fie cel mai spectaculos meci

Watford a obținut doar trei puncte acasă – în trei egaluri – în acest sezon, acesta fiind al doilea cel mai slab palmares din acest sezon de Premier League. De cealaltă parte, Burnley are al doilea cel mai slab palmares în ceea ce privește meciurile din deplasare – tot trei puncte au obținut și elevii lui Sean Dyche. Tot din egaluri. Un 0-0 pare mai probabil ca oricând.
Fikayo Tomori of Chelsea FC, Tammy Abraham of Chelsea FC, Reece James of Chelsea FC, Willian of Chelsea FC during the UEFA Champions League group H match between Chelsea FC and Ajax Amsterdam at Stamford Bridge on November 05, 2019 in London, United Kingd

8) Chelsea poate trece la alt nivel în meciul cu Manchester City

Parcursul de până acum al lui Chelsea nu e chiar perfect, dar este peste așteptările oricui, mai ales având în vedere condițiile date. Lampard a scos ce e mai bun din academia clubului iar echipa sa practică un fotbal frumos, cursiv și plin de intensitate care a propulsat echipa până pe locul patru. Chelsea a pierdut în fața lui Liverpool însă acum are din nou ocazia să demonstreze că nu este departe de primele echipe ale campionatului. O victorie pe Etihad ar fi o confirmare că acest sezon poate fi unul chiar și mai bun decât era așteptat.

9) Sheffield, cea mai bună United din meciul de pe Bramall Lane

Manchester United se deplasează duminică de la 18:30 pe Bramall Lane pentru a întâlni Sheffield United, într-un meci transmis în direct pe Eurosport 1. Pare greu de crezut, dar favorită nu are cum să fie decât Sheffield. Echipa antrenată de Chris Wilder este nou promovată dar se află pe locul cinci după 12 etape și are a doua cea mai bună apărare din campionat. Man United de cealaltă parte vine de pe locul șapte și un început dezamăgitor de sezon.

10) Steve Bruce caută răzbunare pe Villa Park

Perioada petrecută de Steve Bruce la Aston Villa a fost una marcată de un buget restrâns. Lucrurile s-au schimbat odata cu venirea noilor patroni dar Bruce nu a apucat să se bucure de acest avantaj pentru că a fost dat afară după doar câteva săptămâni. Spre finalul mandatului a fost chiar luat la țintă de fani cu o varză aruncată din tribune. Nu e ceva ce Bruce merita iar acum, când Newcastle merge la Birmingham luni de la 22:00 în direct pe Eurosport 1, are ocazia să se răzbune.
Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo