Articol scris de Alex Ivan
Solskjaer a impresionat din punct de vedere tactic în unele partide importante, dar lipsa de continuitate în obținerea rezultatelor ridică semne serioase de întrebare asupra viitorului lui Manchester United cu tehnicianul norvegian pe bancă.
Meciul cu numărul 100 pe banca Diavolior Roșii nu i-a adus motive de bucurie lui Ole Gunnar Solskjaer. Eșecul înregistrat duminică împotriva lui Arsenal chiar pe Old Trafford a fost a treia înfrângere pe teren propriu pentru Manchester United, care nu a reușit să câștige din calitate de gazdă în acest sezon de Premier League. Este cel mai slab început de campionat pe teren propiu pentru Diavolii Roșii din 1972 încoace, iar elevii lui Solskjaer sunt doar pe poziția a 15-a în Premier League.
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00

United, inconsistentă sub comanda lui Solskjaer

Manchester United pare că este o echipă diferită de la un meci la altul, partidele foarte bune fiind umbrite de evoluțiile ulterioare neconvingătoare. Trupa lui Solskjaer a “demolat-o” pe Leipzig și a pierdut cu Arsenal în decurs de o săptămână. În unele dispute Manchester United aduce aminte de jocul încântător din era lui Sir Alex Ferguson, pe când în altele Diavolii Roșii sunt lipsiți de creativitate, prestând jocul unei echipe de jumătatea clasamentului.
La meciul 100 pentru Solskjaer pe banca lui Manchester United, aruncăm o privire peste momentele cheie din perioada pentrecută de norvegian pe banca tehnică a "Diavolilor Roșii".
https://i.eurosport.com/2019/12/05/2730448.jpg

Ole Gunnar Solskjaer, statistici bune pe banca lui United

Singurul sezon disputat integral cu Solskjaer pe banca lui Manchester United a adus o clasare pe podium în Premier League, ceea ce a însemnat revenirea în Liga Campionilor, obiectivul minim al trupei de pe Old Trafford. Cu norvegianul pe bancă, cei de la Manchester United au ajuns și până în semifinalele FA Cup, EFL Cup și Europa League, toate pierdute, ceea ce este insuficient pentru un club ca Manchester United. Era lui Solskjear a avut câteva câteva perioade foarte bune în care United a arătat ca trupa din vremea lui Sir Alex Ferguson. De altfel, în primele sale 100 jocuri la conducerea echipei, Ole Gunnar Solskjaer are un procentaj mai bun al victoriilor decât legendarul antrenor scoțian, depâșindu-i la acest capitol și pe Jose Mourinho și Louis van Gaal. Venirea lui Solskjaer a însemnat descătușarea jucătorilor după perioada mai puțin bună cu Jose Mourinho și a avut un efect imediat asupra rezultatelor.
Norvegianul a câștigat primele 8 meciuri disputate și 14 din primele 17 pentru a-si asigura permanent postul. La fel s-a întâmplat și în partea a doua a sezonului trecut. United a pierdut doar 2 din 25 de meciuri disputate după data de 26 ianuarie, înainte și după pauza generată de pandemia de Covid 19, ambele înfrângeri fiind in semifinalele Europa League și FA Cup. De altfel, Solskjear a pregătit în general bine meciurile importante, atât din punct de vedere tactic, cât și din punct de vedere al alegerii primului 11. În stagiunea precedentă, Manchester United le-a învins pe Chelsea și Manchester City de câte 3 ori pe fiecare, i-a luat lui Tottenham 4 puncte din 6 posibile și a fost singura echipă timp de multe etape care a reușit să-i fure puncte lui Liverpool. De notat sunt și cele două succese reușite pe Parc de Princes, cu Paris Saint Germain, acel “comeback” din sezonul sezonul 2018/19 de Champions League și victoria neașteptată înregistrată acolo în urmă cu câteva săptămăni. Meciul cu RB Leipzig din ultima etapă a Ligii Campionilor arată forța ofensivă a Diavolilor Roșii, care se pot duela cu orice adversar de la egal la egal într-o zi bună.
https://i.eurosport.com/2020/10/09/2910473.jpg

Solskjaer nu reușește să mențină echipa la un nivel înalt

Înfrângerea de duminică cu Arsenal a reprezentat cu siguranță un moment negativ pentru Manchester United. Fanii se întreabă cum poate trupa lui Solskjear miercuri să marcheze 5 goluri în poarta unei semi-finaliste de Liga Campionilor, dar să pară atât de lipsită de imaginație în următoarea partidă, cu Arsenal. Consistența rezultatelor continuă să fie principala problemă pentru Manchester United. O serie de rezultate pozitive este mereu urmată de înfrângeri care trag echipa în jos. Când pare că elevii lui Solskjaer capătă forma ce le permite să spere la primele trofee sub comanda norvegianului, echipa se pierde inexplicabil, iar jocul este de nerecunoscut. Deși United a avut sezonul trecut o serie de rezultate ce i-a asigurat prezența în Champions League, echipa a căzut sub presiunea semifinalelor disputate într-o singură manșă, pierzând cu Sevilla și Chelsea.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915455.jpg
Solskjaer nu a reușit să găsească o soluție nici pentru jocul echipelor ce au o abordare defensivă, cu 8 sau 9 oameni în spatele mingii, iar acest lucru a condus câtre unele rezultate dezamăgitoare. Începutul stagiunii precedente a fost slab, United a înregistrat înfrângeri acasă cu Crystal Palace, apoi în deplasare cu Newcastle, West Ham, Bournemouth și Watford, toate înainte de Boxing Day. Iar când diavolii roșii au fost învinși cu 2-0 de către Burnley pe teren propriu în luna ianuarie, demiterea lui Solskjear părea iminentă. Norvegianul a redresat situția la momentul respectiv, dar o nouă criză s-a ivit și în acest sezon. United continuă să piardă meciuri în fața unor adversari care ar fi fost “demolați” în vremea lui Sir Alex Ferguson. Faptul că echipa de pe Old Trafford a terminat la o distanță de 33 de puncte față de campioana Liverpool și la 15 puncte față de Manchester City este cu adevărat îngrijorător pentru fanii lui Manchester United. Solskjaer a pierdut deja de trei ori în acest sezon, inclusiv înfrângerea istorică 1-6 cu Tottenham, și a înregistrat un record negativ vechi de aproape 50 de ani. Nu a reușit să câștige vreun meci pe teren propriu în primele 4 etape de campionat. Este deja o distanță de 9 puncte față de liderul Liverpool.
Ole Gunnar Solskjaer este o legendă pentru Manchester United, piesă de bază în echipa ce a câștigat tripla în 1999, a cărei reputații în rândul fanilor de pe Old Trafford nu va fi afectată de rezultatele obținute ca antrenor. În fapt, manageri mult mai experimentați precum Louis van Gaal sau Jose Mourinho au eșuat și ei la Manchester United, înaintea instalării norvegianului pe bancă. Momentan, moștenirea lăsată de Sir Alex Ferguson se dovedește a fi fost pălarie prea mare pentru toți antrenorii ce i-au urmat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Sir Alex Ferguson, decizie de neînțeles după un mare succes al carierei! Dezvăluirea unui fost elev
25/12/2021 LA 17:03
Premier League
Lovitură de teatru: Ronaldo pune antrenorul la United. Pentru ce super-tehnician insistă
22/12/2021 LA 05:44