Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

11 evenimente care au marcat fotbalul din Anglia în acest sezon

Ion Alexandru

Actualizat 02/08/2020 la 07:24 GMT+3

Cel mai complicat sezon din istoria Premier League a fost defalcat în două parți, iar echipele au simțit din plin această perioadă de trei luni fără fotbal. Liverpool a sărbătorit titlul pe un Anfield ireal de gol. Acestea sunt 11 dintre cele mai importante repere ale sezonului.

Liverpool a sărbătorit primul titlu câștigat în era Premier League

Credit imagine: Getty Images

11 luni au trecut de la debutul lui Frank Lampard la Chelsea

Impactul lui Lampard a fost imediat! Chelsea nu a avut voie să facă transferuri în vara trecută, așa că Lampard a aruncat în luptă tot ce a avut mai bun de la Academie. Tammy Abraham a devenit golgheterul echipei, iar Mason Mount a terorizat apărările din Premier League. În plus, dezvoltarea spectaculoasă a lui Pulisic și finalul de sezon excepțional al brazilianului Willian au contribuit decisiv la realizările lui Lampard pe Stamford Bridge. Un minus este fragilitatea defensivă, care a culminat cu excluderea treptată a lui Kepa. Cel mai scump portar din istorie a fost ținut pe bancă la meciurile decisive din finalul sezonului, dar Lampard și-a îndeplinit principalul obiectiv: calificarea în Champions League.

10 este locul ocupat de Burnley

Chiar și de pe poziția a 10-a, echipa lui Sean Dyche a dat cel mai bun portar al sezonului. Nick Pope a terminat sezonul cu 15 meciuri fără gol primit și este între candidații serioși la postul de titular în poarta Angliei la Europeanul de anul viitor.

9-0 este scorul maxim! Leicester s-a impus în deplasarea de la Southampton

Echipa lui Brendan Rodgers a fost primul loc și a sperat până ultima clipă la prezența în Champions League, dar se poate mulțumi cu a doua clasare din istorie. Doar titlul câștigat miraculos în 2016 a avut un impact mai mare la Leicester.

8 este locul cel mai slab obținut de Arsenal în ultimii 25 de ani

După plecarea lui Wenger obiectivele lui Arsenal s-au schimbat. Din candidată la titlu, echipa londoneză s-a luptat pentru un loc în top 4. În acest sezon, Arsenal n-a reușit nici măcar să obțină o poziție care să-i permită calificarea în Europa League. Din 1995, Arsenal nu mai ieșise din top 6. Consolarea a venit pe Wembley, la ultimul meci al sezonului. Arsenal este echipa cu cele mai multe succese în Cupa Angliei, 14 și ultimul a venit cu debutantul Arteta pe bancă.

7 pase de gol și 8 goluri a reușit Bruno Fernandes în primele 14 meciuri jucate în Premier League

Portughezul Bruno Fernandes este cel mai inspirat transfer al iernii. Adus de la Sporting, mijlocașul naționalei lusitane a ordonat jocul lui Ole Gunnar Solskjaer. Eficacitatea lui Bruno Fernandes a fost extraordinară, la sezonul de debutul în cel mai greu campionat din lume. Bruno Fernandes a fost factorul de echilibru al echipei de pe Old Trafford și motorul revenirii în Champions League.
Mourinho a terminat sezonul pe locul 6 cu Tottenham

6 este poziția pe care Tottenham a terminat acest sezon, cu Jose Mourinho pe bancă

Finalista Champions League din 2019, Tottenham a avut mari probleme în acest sezon. Schimbarea lui Pochettino, după un debut slab de sezon, cu Jose Mourinho nu a adus efectul scontat. Portughezul a redresat situația în finalul campionatului când, cu ajutorul unui Kane inspirat, a prins un loc de Europa League. Un mare minus pentru Mourinho este eșecul în privința integrării lui Ndombele. Cel mai scump jucător cumpărat de Tottenham este rezervă de lux.

5 luni i-au trebuit lui Andre Gomes pentru a reveni pe teren după o accidentare groaznică suferită în urma unui duel cu Son

Pe 3 noiembrie 2019, Andre Gomes s-a accidentat grav în partida dintre Everton și Tottenham. Ciocnirea cu Son a fost devastatoare, iar portughezul a fost transportat la spital și operat de urgență. Eliminat, coreeanul Son a fost iertat de Comisia de Disciplină după ce reluările au arătat că a fost doar un fault neintenționat cu final nefericit.

4 sezoane au trecut de la debutul lui Chris Wilder ca manager la Sheffield United, în liga a treia engleză

Wilder a transformat o echipă nou promovată în Premier League într-o adevărată devoratoare de puncte. Cu o tactică revoluționară, Sheffield a făcut un campionat excelent și a reușit să surprindă pe toată lumea cu victorii spectaculoase, dar mai ales cu jocul foarte bun.

3 luni a fost oprit fotbalul în Premier League din cauza pandemiei de coronavirus

2020 va fi cunoscut ca anul care a bulversat toată planeta! Premier League a avut de suferit la fel ca toate celelalte competiții sportive din lume. Revenirea după 3 luni a fost făcută din rațiuni economice, iar lipsa spectatorilor de la meciurile din finalul sezonului a luat din savoarea fotbalului.
picture

E Talks, Premier League Revine, powered by Unibet

102 goluri a marcat Manchester City, dar nu a fost destul pentru a pune în pericol supremația lui Liverpool

Este pentru a doua oară în istorie când o echipă depășește granița celor 100 de reușite într-un sezon, dar acum nu a fost destul pentru băieții lui Pep Guardiola. În 2018, cu 106 goluri marcate, Manchester City a devenit campioană în premieră, cu Guardiola pe bancă. Acum doi ani, echipa de pe Etihad, a făcut record de puncte, 100, și a terminat sezonul la 19 puncte de a doua clasată, Manchester United.

1 este poziția pe care Liverpool a terminat în premieră în era Premier League

Jurgen Klopp a pus cărămidă cu cărămidă la acest proiect, iar Liverpool a devenit cu fiecare an mai puternică. Victoria clară din acest sezon este o încununare a efortului colectiv despus de Liverpool de la sosirea lui Klopp în toamna lui 2015. Managerul venit în Anglia după ce a cucerit titlul în Bundesliga cu Dortmund și-a construit succesul cu atenție și precizie germană. Portarul Alisson a fost ultima piesă dintr-un puzzle care s-a dovedit câștigător și pe Anfield au revenit, în interval de un an, trofeul Champions League și titlul în Anglia.
picture

Momente magice pe Anfield! Liverpool, încoronată în mod oficial campioană în Premier League

Spectacolul din Premier League de la Eurosport a fost oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo