Deși au luat drumul ligii secunde, cele trei formații care au spus "adio" Premier League dispun de jucători interesanți. Nici nu ar avea cum să fie altfel, în condițiile în care vorbim de cel mai puternic campionat din lume, iar simpla prezență în prima ligă engleză e o performanță în sine. Una care aduce în conturile celui mai slab club aproximativ 80 de milioane de euro din drepturile TV, astfel că patronii au oportunitatea să aibă acces la fotbaliști de valoare.
Acum, însă, chiar dacă mai mult ca sigur fiecare dintre cele trei echipe visează să se întoarcă în Premier League după doar un sezon, va fi imposibil ca loturile să rămână intacte. Asta pentru că vorbim de jucători cu salarii mari sau de fotbaliști care au ajuns la un nivel suficient de ridicat încât să nu accepte să evolueze în Championship.
Multe din echipele mari din Anglia abia așteptau retrogradarea celor trei formații pentru a avea acces la fotbaliștii doriți, la un preț mai bun.
Championship
Bournemouth – de la liderul detașat din Championship la o serie de înfrângeri în ultimele două luni
17/01/2022 LA 12:30
Probabil cel mai bun produs de export al celor trei formații care au luat drumul ligii secunde e Nathan Ake, fundașul de 25 de ani intrat în atenția lui City. Bournemouth a refuzat în trecut oferte de peste 40 de milioane de euro pentru apărătorul care și-a început cariera la Chelsea. Acum, "cireșele" nu par să mai aibă vreun atu să îl păstreze pe cel văzut de mulți unul dintre cei mai puternici fundași centrali britanici.
https://i.eurosport.com/2020/06/20/2836221.jpg

Sarr, recomandat de Gary Neville la United

Un alt fotbalist extrem de interesant este Ismaila Sarr (Watford), despre care se spune chiar că ar avea o clauză în contract prin care, dacă echipa retrograda, atacantul de bandă poate pleca pe un preț extrem de scăzut.
Gary Neville, legendarul fundaș dreapta al lui Manchester United, e un mare fan al fotbalistului de pe Vicarage Road și l-a recomandat oficialilor de pe Old Trafford pe senegalez, în condițiile în care Dortmund vrea o sumă mult prea mare pentru Jadon Sancho.
"United are nevoie de un atacant de bandă dreaptă. Sare e un mare, mare talent, vă spun sincer că ar fi o afacere bună. Strălucește pe teren, are ritm, viteză și e un bun finalizator", spunea Neville despre fotbalistul care a reușit 5 goluri și 5 assisturi în sezonul recent încheiat din Premier League.
Nu în ultimul rând, un alt fotbalist intrat în vizorul echipelor mari este Todd Cantwell, de la Norwich. Extrem de tânăr, acesta a avut un debut în forță în Premier League, reușind 6 goluri și două pase decisive în prima parte a stagiunii. Ulterior, măcinat și de accidentări, randamentul nu a fost același, pe final pierzându-și chiar locul de titular. Cu toate acestea, Cantwell rămâne un fotbalist extrem de interesant, cu un potențial imens, care poate crește enorm în ultimii ani. În toamna anului trecut s-a vorbit inclusiv de interesul lui Spurs pentru mijlocaș și e clar că mai multe formații din Premier League vor încerca acum transferul lui.

Primul "11" al formațiilor retrogradate din Premier League

Ramsdale (12,5) - Ake (28), Dawson (4,8), Cook (9,5) - Deulofeu (20), Doucoure (20), Brooks (24), Cantwell (20), Ismaila Sarr (24,5) - Calum Wilson (24), Pukki (8)
Total: 195,3 milioane de euro
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
The Emirates FA Cup
Arsenal, eliminare surpriză din FA Cup! Cum arată duelurile din 16-imile competiției
09/01/2022 LA 16:08
Premier League
Premier League a anunţat datele de reprogramare a 4 noi meciuri amânate în decembrie
06/01/2022 LA 11:37