Conform presei engleze, astăzi va fi anunțată oficial vânzarea lui Newcastle United iar perioada de 13 ani cu Mike Ashley la conducerea clubului va lua sfârșit. Newcastle va fi vândut pentru 350 de milioane firmei PCP conduse de Amanda Stavely alături de un fond de investiție saudit.
Conform surselor Sky, saudiții vor avea 80% din acțiunile clubului în timp ce Staveley va lua 10% și va juca un rol cheie în conducerea clubului. Restul de 10% vor fi deținute de frații miliardari David și Simon Reuben.
Ieri, jurnaliștii de la Sky Sports au intrat în posesia unor documente care au fost depuse la o agenție a guvernului britanic pentru a demara procedura de achiziție. Sky Sports a informat în ianuarie că PCP Partners, deținută de Amanda Staveley și Saudi Public Investment Firm (PIF) se află în discuții pentru a prelua Newcastle, însă în documentele de ieri nu există nicio mențiune în documente de PIF.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Conform mai multor documente, Mike Ashley va împrumuta PCP cu bani pentru a putea finaliza acordul. Sky Sports a contactat Newcastle pentru comentarii însă nu a primit până acum un răspuns. Staveley a mai încercat să cumpere clubul în 2017, însă după lungi negocieri, totul a picat.
https://i.eurosport.com/2019/06/27/2627009.jpg
Mike Ashley, care se află în acest moment în SUA, este patronul lui Newcastle din 2007, însă relația sa cu fanii este una departe de a fi ideală, mulți acuzându-l că încearcă doar să scoată profit de pe urma clubului. Una dintre regulile impuse de Ashley este ca Newcastle să nu cumpere jucători de peste 26 de ani pentru ca cei aduși la club să poată fi apoi revânduți la un preț mai mare.
Sub comanda lui Ashley Newcastle a retrogradat de două ori iar fanii au organizat multiple proteste față de felul în care a fost condus clubul în această perioadă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52