Agonie. Furie. Tristețe. Speranțe. Resemnare. Fanii lui Liverpool au trecut prin toate aceste stări și multe altele în ultimii 30 de ani în așteptarea titului care parcă se încăpățâna să nu mai vină și pe Anfield. Până când a venit la echipă un carismatic german, cu șapcă și ochelari, iar de atunci nimic nu a mai fost la fel.

Povestea titlului luat de Liverpool după 30 de ani

Jurgen Klopp a fost numit în funcție la Liverpool pe 8 octombrie 2015. Atunci, germanul venit de la Borussia Dortmund, a declarat clar și răspicat că va pleca în secunda doi dacă nu va reuși să câștige titlul în Premier League în următorii patru ani. Nu numai că s-a ținut de cuvânt, dar a cucerit alături de Cormorani alte trei titluri majore: Champions League - 2018/2019, Supercupa Europei - 2019/2020, Campionatul Mondial al Cluburilor - 2019/2020.
Liga
Un jucător important de la Real Madrid amenință că pleacă de la club! Ce echipe sunt pe urmele lui
IERI LA 13:45

Jurgen Klopp, discurs echilibrat la numirea în funcția de antrenor la Liverpool, în 2015

Eu nu sunt The Special One, ci The Normal One. Este cineva în această sală care crede că pot să fac minuni? Deci, lăsați-mă să muncesc! Sunt un tip cât se poate de normal. Noaptea trecută am semnat contractul, iar în această dimineață m-am trezit și iată că sunt managerul lui Liverpool. În patru ani, eu cred că am putea câștiga campionatul. Dacă nu reușesc acest lucru, atunci voi pleca în Elveția. - Jurgen Klopp
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Slideshow

Klopp și-a îndeplinit toate obiectivele în cei 5 ani petrecuți la Liverpool

11 imagini

Fanii lui Liverpool îl îndrăgesc, au încredere în el și pot sta liniștiți încă patru ani de-acum încolo, asta pentru că germanul mai are contract cu Liverpool până în vara anului 2024. De altfel, Klopp a anunțat că în 2024 își dorește să ia o pauză de la antrenorat, să aibă un an sabatic, iar dacă nu îi lipsește să fie pe teren, să se retragă definitiv: "Voi lua un an de pauză şi apoi voi vedea cât de mult îmi va lipsi fotbalul. Dacă nu, atunci ăsta va fi sfârşitul carierei lui Juergen Klopp ca antrenor", a spus el pentru website-ul Sportbuzzer.

Klopp a sărbătorit 5 ani la Liverpool

Premier League
Liverpool are viitorul asigurat! Un puști de 16 ani, integralist pentru "cormorani" în Cupa Ligii
IERI LA 07:32
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
21/09/2021 LA 06:38