Agonie. Furie. Tristețe. Speranțe. Resemnare. Fanii lui Liverpool au trecut prin toate aceste stări și multe altele în ultimii 30 de ani în așteptarea titului care parcă se încăpățâna să nu mai vină și pe Anfield. Până când a venit la echipă un carismatic german, cu șapcă și ochelari, iar de atunci nimic nu a mai fost la fel.

Povestea titlului luat de Liverpool după 30 de ani

Jurgen Klopp a fost numit în funcție la Liverpool pe 8 octombrie 2015. Atunci, germanul venit de la Borussia Dortmund, a declarat clar și răspicat că va pleca în secunda doi dacă nu va reuși să câștige titlul în Premier League în următorii patru ani. Nu numai că s-a ținut de cuvânt, dar a cucerit alături de Cormorani alte trei titluri majore: Champions League - 2018/2019, Supercupa Europei - 2019/2020, Campionatul Mondial al Cluburilor - 2019/2020.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32

Jurgen Klopp, discurs echilibrat la numirea în funcția de antrenor la Liverpool, în 2015

Eu nu sunt The Special One, ci The Normal One. Este cineva în această sală care crede că pot să fac minuni? Deci, lăsați-mă să muncesc! Sunt un tip cât se poate de normal. Noaptea trecută am semnat contractul, iar în această dimineață m-am trezit și iată că sunt managerul lui Liverpool. În patru ani, eu cred că am putea câștiga campionatul. Dacă nu reușesc acest lucru, atunci voi pleca în Elveția. - Jurgen Klopp
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Slideshow

Klopp și-a îndeplinit toate obiectivele în cei 5 ani petrecuți la Liverpool

11 imagini

Fanii lui Liverpool îl îndrăgesc, au încredere în el și pot sta liniștiți încă patru ani de-acum încolo, asta pentru că germanul mai are contract cu Liverpool până în vara anului 2024. De altfel, Klopp a anunțat că în 2024 își dorește să ia o pauză de la antrenorat, să aibă un an sabatic, iar dacă nu îi lipsește să fie pe teren, să se retragă definitiv: "Voi lua un an de pauză şi apoi voi vedea cât de mult îmi va lipsi fotbalul. Dacă nu, atunci ăsta va fi sfârşitul carierei lui Juergen Klopp ca antrenor", a spus el pentru website-ul Sportbuzzer.

Klopp a sărbătorit 5 ani la Liverpool

Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26