Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

6 ani de la alunecarea lui Gerrard, care a costat-o titlul pe Liverpool. Ce zice Demba Ba de episod

Cristian Mihală

Publicat 28/04/2020 la 12:42 GMT+3

Ieri s-au împlinit 6 ani de la gafa comisă de Steven Gerrard în partida cu Chelsea, care în cele din urmă a costat-o pe Liverpool titlul. Demba Ba, cel care a profitat de aluneacarea legendarului mijlocaș al "cormoranilor" a vorbit despre cât de ciudat trebuie să se simtă Stevie G.

gerrard demba ba

Credit imagine: Eurosport

În primăvara lui 2014, Liverpool era într-o poziție ideală pentru câștigarea primului titlu din istoria Premier League. După 11 victorii la rând, pe Anfield venea Chelsea, iar un succes ar fi adus formația lui Brendan Rodgers în situația de a obține 7 puncte din ultimele 3 partide pentru a-și securiza titlul.
Doar că o greșeală a căpitanului Steven Gerrard, care a alunecat la o minge banală la mijlocul terenului, l-a lăsat singur pe Demba Ba cu portarul advers. Acesta nu a ratat, iar acea fază a însemnat începutul sfârșitului pentru Liverpool. În repriza secundă, Willian a stabilit scorul final, 2-0 pentru albaștri, iar în cele din urmă "cormoranii" au pierdut titlul în dauna lui City, în ciuda sezonului fantastic al lui Luis Suarez (31 de goluri doar în campionat).
La șase ani distanță, Demba Ba a vorbit despre cât de greu trebuie să îi fi fost lui Gerrard să trăiască știind că a comis o gafă atât de copilărească, mai ales că rețelele de socializare au abundat ulterior de videoclipuri și memeuri cu greșeala căpitanului de pe Anfield.
"Dacă mă pun în poziția lui, e foarte dificil să trăiești văzând mereu acea fază. Trebuie să fie teribil pentru un jucător care a jucat atât de mult la o echipă și a făcut-o atât de bine, să piardă singurul titlu pe care putea să îl cucerească într-un asemenea mod. Am o simpatie pentru el după acea fază, da, dar nu m-am gândit foarte mult la asta, eu mi-am făcut doar datoria", a dezvăluit Demba Ba pentru Sky Sports News.
Chiar dacă nu a câștigat vreun titlu cu Liverpool, Gerrard rămâne un simbol pentru club. El a condus echipa spre cea mai spectaculoasă revenire din istoria fotbalului, la Istanbul, în finala Ligii Campionilor. Condusă cu 3-0 de Milan, la pauză, formația engleză a revenit neverosimil, adjudecându-și trofeul.
În tricoul "cormoranilor", Stevie G a mai cucerit Cupa UEFA, Supercupa Europei, dar și două Cupe ale Angliei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo