Chelsea a avut un sezon precedent foarte bun sub comanda lui Thomas Tuchel, care a culminat cu câștigarea Champions League. Londonezii pregătesc însă schimbări masive în lot în această vară, mai mulți jucători fiind puși pe lista de transferuri.
Există însă și o serie de fotbaliști considerați a fi de mare viitor, care vor fi cedați doar sub formă de împrumut, pentru a avea șansa de a juca mai mult, ca ulterior să revină pe Stamford Bridge. E o politică aplicată cu succes de londonezi și de marile echipe în general.
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013493.jpg
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
ACUM 18 ORE

Chelsea îl împrumută pe Billy Gilmour la Norwich

Printre acești jucători se numără și scoțianul Billy Gilmour, care va fi împrumutut în stagiunea următoare la Norwich, formație care a revenit în Premier League la numai un an după ce retrogradase. Conform italianului Fabrizio Romano, înțelegerea e perfectată, iar actele se vor semna după ce jucătorul va efectua vizita medicală.
Gilmour este al așadar al 2-lea transfer important reușit de "canari" în această vară. Primul a fost cel al kosovarului Milot Rashica, pentru care Norwich le-a ătit 10 milioane de € celor de la Werder Bremen.
Gilmour a început fotbalul la Rangers, dar a ajuns la Academia lui Chelsea în 2017, iar în ultimele 2 sezoane a fost luat constant la prima echipă. Valoarea lotului "albaștrilor" nu i-a permis însă mijlocașului central să bifeze prea multe minute, el apărând de numai 11 ori în meciurile din Premier League (de 5 ori ca titular). Cu N’Golo Kante, Jorginho și Mateo Kovacic pe postul său, scoțianul nu ar fi avut prea multe șanse nici în noul sezon, astfel că varianta unui împrumut este benefică pentru toate părțile.
Considerat un mare star în viitor, Gilmour va urma astfel calea altor tineri fotbaliști de la Chelsea care vor încerca să-și demonstreze valoarea la echipe mai mici.
Deși nu avusese niciun meci la națională, Gilmour a făcut parte din lotul Scoției la EURO 2020, debutând ca titular în remiza cu Anglia de pe Wembley (0-0).
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
IERI LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55