Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A venit vestea cea mare: Premier League revine! Guvernul britanic, undă verde pentru Project Restart

Sebastian Ujica

Actualizat 27/04/2020 la 09:38 GMT+3

Guvernul din Marea Britanie vrea ca Premier League să revină cât mai rapid.

Chelsea - Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Premier League este la un pas să revină! Campionatul a fost suspendat pe 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, însă cluburile și Federația au rămas determinate să ducă sezonul la final. Acum, Guvernul din Marea Britanie a transmis un semnal puternic astfel că devine o certitudine: Premier League se întoarce!
The Times scrie că a fost stabilit un plan numit Project Restart pentru revenirea fotbalului. Conform acestui plan, partidele se vor disputa pe arene neutre începând cu data de 8 iunie. De ce arene neutre? Deoarece acestea trebuie aprobate astfel încât să fie redus la minim orice risc.

Guvernul britanic vrea ca Premier League să revină

Guvernul a stabilit un grup care să ofere un raport detaliat pentru cum pot reveni toate sporturile în această vară. Nu este vorba numai de fotbal, ci și de rugby, cricket sau curse de cai. Guvernul a transmis semnale clare în ultimele zile că își dorește ca sportul să revină o dată cu revenirea Prim Ministrului britanic, Boris Johnson, după ce acesta a fost infectat cu COVID-19. Autoritățile consideră că revenirea sportului va crea o stare de pozitivitate extrem de necesară pentru britanici.
Raportul grupului condus de David Mahoney, cel care este șeful executiv al Federației de cricket în Anglia și Țara Galilor, va prezenta toate provocările și elementele de dificultate în organizarea de evenimente sportive. Un element cheie în acest raport va fi o întâlnire între șefii departamentelor medicale din fiecare sport.
În ceea ce privește Premier League, planul este ca acesta să revină pe 8 iunie după o perioadă de 3 săptămâni de "presezon" în care jucătorii vor avea permisiunea să efectueze antrenamente normale, cu contacte fizice. Guvernul le-a dat permisiunea cluburilor să cheme jucătorii înapoi la antrenamente. Cei de la Arsenal urmează astăzi să se prezinte la baza London Colney. Momentan, vor fi împărțiți în grupuri, doar 5 jucători având permisiunea să folosească terenul într-un anumit moment. Sesiunile vor dura câte o oră. Cei de la Brighton au anunțat că vor adopta aceeași variantă, alocând diferite ore pentru grupuri de jucători.
Săptămâna aceasta urmează să aibă loc o nouă discuție între cluburi și Premier League pentru stabilirea calendarului. Cele 92 de partide rămase se vor disputa, aproape sigur, pe terenuri neutre, fără spectatori în tribune.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo