Ucraina i-a cerut miliardarului rus Roman Abramovich, patronul clubului englez de fotbal Chelsea, să acţioneze ca mediator în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia, relatează EFE.
Potrivit unui purtător de cuvânt al lui Abramovich, guvernul ucrainean l-a contactat pe miliardarul rus pentru a "ajuta la negocierile pentru pace".
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 4 ORE
CITEȘTE ȘI:
UEFA, MULT MAI DURĂ DECÂT FIFA! BILD ANUNȚĂ CĂ SPARTAK MOSCOVA VA FI EXCLUSĂ DIN EUROPA LEAGUE

Abramovich, singurul care a răspuns apelurilor Ucrainei

În plus, regizorul ucrainean Aleksandr Rodnianski a anunţat că Abramovich a fost singurul care a răspuns la apelurile Ucrainei.
"Pot confirma că partea ucraineană a încercat să găsească pe cineva în Rusia dispus la a ajute în negocierile pentru pace. Există o relaţie cu el prin intermediul comunităţii evreieşti şi i s-a cerut ajutor. Deşi influenţa lui Abramovich este limitată, el este singurul care a răspuns apelurilor de ajutor", a precizat Rodnianski.
Abramovich a anunţat, sâmbătă, că renunţă la administrarea clubului Chelsea în favoarea fundaţiei caritabile a grupării.
Conform presei israeliene, ţară al cărei paşaport îl posedă Abramovich, miliardarul rus participă în Belarus la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia, însă acest fapt nu a fost confirmat.
Sursa: Agerpres
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42