Roman Abramovich e forțat să vândă Chelsea, din cauza invaziei Rusiei din Ucraina, miliardarul fiind văzut mult timp drept un apropiat al lui Putin. Pentru a-și proteja averea, acesta s-a delimitat și s-a distanțat tot mai mult de liderul de la Kremlin, iar asta vine la pachet cu o serie de probleme, notează Daily Mail.
Conform britanicilor, Abramovich nu se va putea întoarce în Rusia cât timp Putin este la putere, riscând să fie încarcerat. Asta pentru că în al doilea său comunicat, în care a anunțat vânzarea clubului de pe Stamford Bridge, a folosit termenii de "război în Ucraina". Conform mașinii de propagandă de la Moscova, ceea ce se întâmplă în Ucraina este "dezanificare", nicidecum război sau invazie.
Vineri, parlamentul rus a introdus o lege anti "fake news", pentru a controla total jurnaliștii și opiniile anti-Putin, iar oricine folosește termeni neadecvați sau militează împotriva "denazificării" riscă închisoarea. În funcție de cât de grave sunt "fake newsurile" răspândite, se poate ajunge la pedepse de până la 15 ani de închisoare.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
IERI LA 06:42
CITEȘTE ȘI:
"RUȘII MEI, FIȚI MÂNDRI!" LEGENDARUL EVGENI PLUSHENKO A PROVCAT INDIGNARE CU UN MESAJ REVOLTĂTOR

Abramovich l-a deranjat deja rău pe Putin

Relațiile dintre Abramovich și Putin sunt deja extrem de reci, după ce miliardarul care conduce Chelsea s-a distanțat de liderul de la Kremlin. Nu neapărat pentru că nu i-ar împărtăși ideile, ci pentru că așa își poate proteja averea.
De altfel, Abramovich a anunțat că va dona către victimele războiului din Ucraina întreaga sumă obținută din vânzarea clubului de pe Stamford Bridge (cere 3 miliarde de euro). Nu e vorba de o latură umanitară a personalității lui Roman, susțin englezii, ci un exercițiu de imagine pentru a-și asigura accesul la conturi.
Concret, potrivit presei din Marea Britanie, Abramovich a apelat la această strategie în speranța că, știindu-se faptul că va face donații consistente pentru ucraineni, nu îi vor fi blocate conturile și va avea acces în continuare la averea sa de 23,5 miliarde de dolari.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42