Speranțele formației lui Lampard la o arenă de 1 miliard de lire păreau să se fi sfârșit în martie, când planul nu a fost prezentat în timp util pentru a fi aprobat de Guvern. În schimb, acum, cabinetul condus de Boris Johnson a dezvăluit că se ia în calcul o reconsiderare a proiectelor anterioare, pentru a ajuta economia din Londra, greu lovită de coronavirus. Astfel, planului pentru stadion, deși nu a fost prezentat la timp, i se va acorda o șansă.
Chelsea a avut un proiect inițial în care se lua în calcul demolarea stadionului de 41.600 de locuri și construirea pe același loc a unei arene ultra-moderne, cu o capacitate mărită la 60.000 de locuri și facilități ultra-moderne. Proiectul l-ar fi costat pe Abramovich 1 miliard de lire, dar pentru că lumea a fost zguduită de pandemia de coronavirus, patronul rus a decis că nu e cazul să îl mai prezinte Guvernului pentru aprobare.
Liga
Eden Hazard, tot mai nemulțumit de situația de la Real Madrid! Anunțul jurnaliștilor belgieni
ACUM 14 ORE
https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837720.jpg

Abramovich cochetează din nou cu ideea unui nou stadion pentru Chelsea

Între timp, se pare că rusul și-a reconsiderat opțiunile și, cum Guvernul e dispus să ofere o nouă șansă proiectului, totul ar putea reveni de actualitate.
Inițial s-a discutat despre posibilitatea ca actualul Stamford Bridge să fie dărâmat pentru a-i face loc noii arene în 2017, dar lucrările nu s-au concretizat.
"Vom lua în considerare opțiunile pentru un nou stadion, dacă condițiile economice se îmbunătățesc", a spus un oficial al lui Chelsea, citat de Daily Mail.
Chiar dacă investiția e una uriașă, pe termen lung se estimează că afacerea va fi una extrem de profitabilă pentru club. Chelsea a avut mulți ani cele mai scumpe bilete (acum Arsenal deține supremația la acest capitol), iar banii pe care îi vor încasa de la suporterii care vor veni pe Stamford Bridge nu doar pentru meciurile propriu-zise, ci și pentru zonele aferente, ar reprezenta un plus uriaș dacă este să gândim în perspectivă. De asemenea, arena ar putea fi închiriată în extra-sezon pentru o serie de alte activități și evenimente.
8 ani este durata prevăzută inițial de oficialii lui Tottenham pentru amortizarea investiției la noul stadion. Oficialii lui Spurs negociaseră o serie de alte evenimente, înainte de pandemie, pe lângă meciurile propriu-zise jucate de Kane&Co. Se vorbise inclusiv de organizarea a partidelor din NFL care ar fi adus sume uriașe pentru clubul din Londra.
Chelsea va evolua în etapa 31 din Premier League în derbyul etapei, contra lui City, într-o partidă care va putea fi urmărită pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player joi, de la ora 22:15.

Programul transmisiunilor din Premier League

https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
IERI LA 15:33
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11