422 de zile fără înfrângere în Premier League. Deținătoarea trofeului UEFA Champions League și a doua favorită la câștigarea trofeului în actualul sezon. Apoi a venit pauză de iarnă. Victorie grea cu Norwich, apoi înfrângere cu 1-0 pe terenul lui Atletico. Thriller cu West Ham și apoi prima înfrângere în campionat în acest sezon: 0-3 cu Watford. Iar marți seară a venit eliminarea din Cupa Angliei pe terenul lui Chelsea. A treia înfrângere în deplasare fără gol marcat.
Rezultatele nu spun însă toată povestea. Liverpool a obținut multe victorii la limită în acest sezon, însă jocul a dat impresia că echipa poate câștiga orice meci, indiferent dacă este la turație maximă sau nu. Pauza de iarnă nu deraiază sezonul celor de la Liverpool care, foarte probabil, va aduce cel de-al 19-lea titlu din istoria clubului, însă i-a afectat ritmul înainte de cea mai importantă parte a sezonului.
https://i.eurosport.com/2020/03/04/2788817.png
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 10 ORE

Adevărata problemă a lui Liverpool

Apărarea lui Liverpool a fost incredibilă în perioada cea mai aglomerată a sezonului, în decembrie și ianuarie, când echipa a primit 1 singur gol în 10 partide. După pauza internațională, Liverpool a primit 8 goluri în 4 partide. Majoritatea pe greșeli personale care sunt o dovadă a lipsei de concentrare și o problemă care nu îi va da mari bătăi de cap lui Jurgen Klopp.
Însă marea problemă vine în ceea ce privește atacul echipei. Cifrele din toate punctele de vedere sunt în scădere: goluri, probabilitatea de a înscrie din șuturi, șuturile pe poartă. Jucătorii lui Liverpool șutează din poziții mai dificile ceea ce scade probabilitatea de a înscrie iar numărul paselor în jumătatea adversă a crescut: echipele s-au apărat mai aproape de propriul careu iar Liverpool a avut probleme în a desface apărările adverse.
Diferența este vizibilă când sunt analizate șuturile trimise de jucătorii lui Liverpool acum față de dinainte de pauza de iarnă. În perioada în care a dominat autoritar Premier League, Liverpool își crea cu ușurință oportunități de gol. Majoritatea șuturilor veneau din interiorul careului, ceea ce creștea probabilitatea ca mingea să ajungă în poartă. În ultimele partide, jucătorii lui Liverpool par să-și piardă mai rapid răbdarea: au fost 20 de șuturi spre poartă în cele 3 partide de Premier League și doar 7 au fost pe spațiul porții.
Accidentările au perturbat la rândul lor ritmul echipei lui Jurgen Klopp: Fabinho este sub nivelul de dinaintea de accidentarea din toamnă iar pierderea lui Jordan Henderson a dus la pierderea unui jucător vital pentru atitudinea aratată de toți jucătorii în timpul meciurilor, asta pe lângă pasele care desfăceau apărările adverse.
Astfel, principalul obiectiv al lui Jurgen Klopp în perioada următoare când Liverpool le va întâlni pe Bournemouth, sâmbătă în direct pe Eurosport, și miercurea viitoare, contra lui Atletico Madrid, va fi să readucă ritmul ofensiv al echipei la nivelul de dinainte de pauză competițională.
https://i.eurosport.com/2020/03/04/2788818.jpg
Sursa foto: Football Whispers
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Courtois, pregătit să înscrie din penalty în finala Champions League! "Ei știu ce se poate întâmpla"
ACUM 14 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
IERI LA 11:28