Pandemia de Covid-19 a infectat 1.3 milioane de oameni, iar Spania este una dintre cele mai afectate țări din Europa. Din cauza coronavirusului, toate campionatele și-au suspendat sezonul pe perioadă nedeterminată, neavând certitudinea când vor putea fi reluate.
Cu toate acestea, absența fotbalului nu este cel mai rău lucru, ci tragediile care au lovit întreaga lume. Manchester City a anunțat luni seară că mama lui Pep Guardiola, Dolors Sala Carrio, a decedat la 82 de ani din cauza infecției cu coronavirus.
Vestea tragică a afectat întreaga echipă a "cetățenilor", nu numai pe tehnicianul spaniol. În același timp, foarte multe cluburi și jucători au trimis mesaje de condoleanțe familiei lui Pep Guardiola.
Fotbal
Ultimul interviu oferit de Radomir Antic: "Am vrut să-mi demonstrez mie însumi de ce sunt capabil"
07/04/2020 LA 08:30
Chiar dacă vestea l-a dat complet peste cap pe Guardiola, managerul spaniol a demonstrat încă o dată spiritul său de solidaritate pentru persoanele aflate în dificultate din cauza pandemiei. Potrivit The Times, întreaga conducere a lui Manchester City a acceptat micșorarea salariilor în următoarea perioadă, pentru a putea acoperi plățile către angajații non-sportivi ai clubului.

Guardiola, solidar cu angajații clubului

Aflat în Barcelona alături de familia sa, Guardiola urmează să semeneze reducerea salariului când se va întoarce în Manchester. Sursa citată susține că o discuție informală pe această temă a avut loc încă din urmă cu o lună, când a fost anunțată întreruperea sezonului din Premier League. În weekend, Manchester City a anunțat în mod oficial că nu vor induce angajații non-sportivii în șomaj tehnic, urmând ca echipa să asigure salariile acestora în următoarea perioadă de criză.
Momentan nu se știe procentul la care vor renunța oficialii clubului de pe Etihad. Pe lângă Guardiola, care câștigă 20 de milioane de lire pe sezon, și ceilalți membri ai board-ului lui City, printre care directorul sportiv Txiki Begiristain și directorul executiv Ferran Soriano urmează să-și micșoreze salariul, în spirit de solidaritate pentru angajații non-sportivi.
Pep Guardiola a fost unul dintre oamenii din fotbal implicați în lupta cu pandemia, donând un milion de euro către spitalele din Spania, acolo unde au fost înregistrate peste 13.000 de decese.
Vestea morții mamei lui Pep Guardiola a îndurerat lumea fotbalului, iar cluburi precum Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Manchester United și jucători precum Benjamin Mendy și Kevin De Bruyne au trimis mesaje de condoleanțe familiei lui Pep Guardiola.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 3 ORE
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 10 ORE