Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aguero, peste Henry! Argentinianul a devenit cel mai bun marcator străin din Premier League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 12/01/2020 la 21:19 GMT+2

Sergio Aguero a devenit cel mai bun marcator extracomunitar din istoria Premier League după golurile înscrise în victoria categorică a lui Manchester City de la Aston Villa.

Sergio Aguero of Manchester City celebrates after scoring their third goal during the Premier League match against Aston Villa at Villa Park on January 12, 2020.

Credit imagine: Getty Images

Sergio Aguero a fost eroul principal în victoria categorică a lui Manchester City (6-1) de duminică seara de la Aston Villa. Argentinianul a reușit un hat-trick prin care l-a depășit pe Thierry Henry la numărul de goluri marcate în Premier League. Aguero este la borna 177, pe locul patru în clasamentul all-time din Premier League, la egalitate cu Frank Lampard.
Recordurile lui Aguero nu se opresc aici însă: argentinianul este jucătorul cu cele mai multe hat-trick-uri (12) din istoria Premier League. Un sezon excelent are și Kevin de Bruyne: belgianul este jucătorul implicat în cele mai multe goluri din acest sezon de Premier League și are cele mai multe assist-uri din primele cinci campionate ale Europei.

Manchester City, demonstrație de fotbal

Manchester City a profitat de pasul greșit făcut de Leicester, care a pierdut cu 1-2 acasă cu Southampton, printr-o victorie de zile mari. Echipa lui Guardiola a înscris de șase ori pe Villa Park, într-un meci pe care l-a dominat de la început până la sfârșit.
Elevii lui Guardiola au fost în cea mai bună formă și au reușit să înscrie trei goluri într-un interval de 10 minute pentru ca apoi Gabriel Jesus să facă 4-0 chiar înainte de pauză. Mahrez a marcat primul gol pentru ca apoi tot el să dubleze avantajul oaspeților după o eroare de începător a lui Danny Drinkwater.
Sergio Aguero celebrates
Aguero, care a creat practic și primul gol, a făcut 3-0 printr-un șut de la marginea careului și apoi, după golul lui Jesus, argentinianianul a înscris golul cinci al lui City și cel cu numărul 176 al său - cu unu în plus față de legenda lui Arsenal, Thierry Henry.
Aguero, care a venit de la Atletico Madrid în 2011, și-a completat hat-trick-ul în finalul meciului când a profitat de o greșeală a lui Kortney Hause. Astfel, Villa rămâne la un punct distanță de salvarea de la retrogradare în timp ce City revine pe poziția a doua.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo