Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Al 4-lea cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool, "restart" în carieră: Benteke, spre WBA

Cristian Mihală

Actualizat 25/01/2021 la 11:17 GMT+2

Christian Benteke este foarte aproape să fie obiectul unui transfer în ultima săptămână de mercato din ianuarie. Belgianul de 30 de ani e dorit neapărat de Sam Allardyce, la WBA.

Christian Benteke of Crystal Palace handles the ball while under pressure from Joe Gomez of Liverpool during the Premier League match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield on August 19, 2017 in Liverpool, England.

Credit imagine: Eurosport

Ajuns la 30 de ani, belgianul a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Crystal Palace și nu își va prelungi înțelegerea, dorind să aleagă o altă provocare. Iar aceasta a venit deja: WBA îl dorește, considerându-l un jucător important în tentativa echipei de a se salva de la retrogradare.
Al 4-lea cel mai scump jucător din istoria lui Liverpool, "cormoranii" plătind în stagiunea 2015-2016 nu mai puțin de 46,5 milioane de euro pentru transferul lui de la Aston Villa, Benteke nu a rezistat pe Anfield. A avut prestații foarte slabe și după doar o stagiune a ajuns la Palace. Aici, accidentările i-au dat mari bătăi de cap, astfel că nu putem vorbi de o evoluție în carieră, după ce în tricoul lui Villa impresionase (42 de goluri în 89 de partide).

Jean-Philippe Mateta, la Palace. Benteke, "verde" spre WBA

În prezent, la Palace are parte de cel mai bun sezon din ultimii ani, marcând 13 goluri în toate competițiile, inclusiv o dublă contra lui WBA, în decembrie. Asta nu înseamnă că e titular indiscutabil pentru Roy Hodgson. Nici nu ar avea cum, în contextul în care unul din cele două posturi din ofensivă e "arestat" de Zaha. Benteke se luptă cu Jordan Ayew și Michy Batshuayi pentru al doilea post din echipa londoneză, astfel că plecarea lui nu ar crea mari probleme pentru Palace. Dimpotrivă, ar obține o sumă de bani în contul unui fotbalist care va pleca sigur liber de contract în vară. De notat că Palace e foarte aproape să obțină semnătura lui Jean-Philippe Mateta, de la Mainz, astfel că plecarea lui Benteke nu va avea un impact important pentru ofensiva echipei.
Sky Sports anunță că WBA și Palace sunt foarte aproape să bată palma, însă formația lui "Big Sam" are și alte ținte pentru ofensivă. Chiar și în cazul în care belgianul ajunge la WBA, clubul discută transferul unuia dintre Mbaye Diagne (Galatasaray), Cenk Tosun (Everton) și Joshua King (Bournemouth) pentru a-și maximiza șansele de salvare de la retrogradare.
WBA este în prezent penultima în Premier League, la 6 puncte de salvarea de la retrogradare. Nou-promovata are a treia cea mai slabă ofensivă din Anglia (15 goluri înscrise), doar Sheffield și Burnley marcând mai puțin în acest sezon.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo