Adus pentru 65 de milioane de euro de la Leipzig, în 2018, Keita a fost marele pariu al lui Klopp, germanul fiind convins că mijlocașul din Guinea va face perfect tranziția între defensivă și atac.
Jucătorul de 26 de ani a avut doar rar evoluțiile consistente din Bundesliga și nu s-a transformat în liderul de la mijlocul terenului, așa cum spera tehnicianul de pe Anfield. La stagnarea sa a contribuit decisiv și numeroasele accidentări, mijlocașul fiind extrem de ghinionist din acest punct de vedere.
Cotidianul spaniol As punctează azi că, pe lângă plecarea lui Wijnaldum (liber de contract), Klopp va trebui să acopere și eventuala plecare a lui Keita. Acesta are o relație extrem de proastă cu stafful tehnic, în acest moment, simțind că nu mai face planurile pe termen lung. Cei doi chiar au avut dispute în contradictoriu pe această temă, iar Klopp e cunoscut pentru faptul că nu tolerează astfel de "opinii". În multe momente, deși a fost apt, Naby nu a primit încredere din partea lui Klopp, cu toate că în acest sezon fosta campioană a fost măcinată de accidentări, cu Fabinho și Henderson la rândul lor pe lista indisponibililor. După ce anul trecut Keita a fost aproape de un transfer, de această dată șansele să continue pe Anfield par reduse.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Naby a prins doar 9 meciuri în actualul sezon, în doar două fiind integralist. "El se antrenează normal și arată bine la ședințele de pregătire. Dar așa arată și alți jucători de la Liverpool. Vor fi schimbări, dar nu vă aștetpați să apară 7-8 modificări de la o etapă la alta. E nevoie de consistență. Asta nu înseamnă că nu cred în Naby, din punctul meu de vedere viitorul lui e aici, pe Anfield", spunea Klopp la începutul lui mai. De atunci, Keita nu a evoluat vreun minut pentru "cormorani", iar acum e din nou accidentat, suferind o întindere musculară.

Agenții lui Keita, în contact cu Atletico Madrid

Sursa citată notează că fotbalistul le-a transmis impresarilor că nu mai vrea să rămână la Liverpool, fiind dezamăgit de relația cu Jurgen Klopp. Imediat, agenții s-au pus în mișcare și au negociat cu Atletico Madrid, noua campioană a Spaniei, mutarea.
Simeone e extrem de interesat să aducă un fotbalist de un asemenea profil, după ce l-a pierdut pe Partey, transferat la Arsenal, dar are dubii privind starea fizică a lui Keita. Acesta a suferit atât de multe accidentări în ultimii trei ani, încât formația din capitala Spaniei nu vrea să își asume riscuri. Dacă la examenul medical pe care îl va face, în cazul în care cele două echipe se înțeleg, nu se vor sesiza probleme, mutarea poate intra în linie dreaptă.
Dar, dincolo de starea fizică a mijlocașului din Guinea, va conta enorm și pretențiile lui Liverpool. Klopp nu ține să îl aibă în lot și la anul, dar cu siguranță va dori să își recupereze o bună parte din investiție, astfel încât să reinvestească suma într-un alt mijlocaș central.
65 de milioane de euro a plătit Liverpool pe Keita, care a devenit astfel al doilea cel mai scump jucător din istoria "cormoranilor" (la egalitate cu Alisson). Van Dijk e lider, fosta campioană plătindu-i în sezonul 2017-2018 lui Southampton nu mai puțin de 85 de milioane de euro.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25