Articol scris de Romeo Ene
După ce i-a adus pe Eric Garcia şi Sergio Aguero de la Manchester City, Barcelona încearcă un schimb de jucători cu trupa lui Koeman. În plus, Aymeric Laporte nu ar spune ’’nu’’ unui posibil transfer pe Camp Nou, conform sport.es.
Fundaşul central este conştient de faptul că situaţia economică a spaniolilor îi face foarte complicată venirea la Barcelona, dar va încerca să găsească o soluţie pentru a pleca de la City. Francezul, care a ales să evolueze pentru naţionala Spaniei, a jucat doar în 16 partide pentru ’’cetăţeni’’ în campionat, fiind mai mult rezervă cu Guardiola pe bancă.
Liga
Endrick, brazilianul curtat de Barcelona și Real, ar putea deveni cel mai scump tânăr din istorie
ACUM 21 ORE

Laporte şi-ar dori să joace la Barcelona

Ţinând cont că foştii săi colegi de la City, Garcia şi Aguero au semnat cu catalanii, Laporte nu şi-a ascuns intenţia de a evolua din nou alături de ei la o altă echipă. Fundaşul a început deja să pună presiuni pe conducerea lui City pentru a-l lăsa să plece la Barcelona în această vară, conform sport.es. Jucătorul este convins că valoarea sa, precum şi cerinţele sale economice sunt mult peste ceea ce poate oferi Barcelona, însă va încerca să ajungă la un consens cu echipa catalană. El ar fi insistat să plece la Barcelona, conform aceleiaşi surse, însă rămâne de văzut ce decizie vor lua şefii lui City.
Concentrat pe Campionatul European, Laporte are în vedere posibilitatea de a ajunge pe Camp Nou cu ajutorul unui barter. Majoritatea cluburilor europene găsesc în schimburile de fotbaliști posibilitatea de a-și consolida echipele în momente foarte dificile din punct de vedere financiar. Relația dintre Barcelona și Manchester City este foarte bună, iar el, deși știe că operațiunea va fi dificilă, va face tot ce îi stă în putință pentru ca aceasta să se întâmple. Vara va fi foarte lungă, iar în acest moment nu se poate exclude absolut nimic.
În acest sezon, Aymeric nu a jucat atât de mult pe cât și-ar fi dorit. A evoluat în total 2.249 de minute în toate competițiile, o cifră care nu este chiar mică, dar a văzut cum în momentul adevărului, chiar în cele mai atractive meciuri, Guardiola a pariat pe Rúben Dias și John Stones, în defavoarea lui. La 27 de ani se simte pregătit să schimbe campionatul și să conducă apărarea Barcelonei, care vrea să lase în urmă fantomele trecutului și să revină în topul fotbalului european. Laporte a evoluat în 27 de meciuri în acest sezon pentru City, echipă care l-a transferat în 2018 de la Bilbao, pentru 65 de milioane de euro.
Laporte a câştigat titlul în acest sezon alături de City şi a ajuns până în finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa lui Chelsea cu 1-0.
Liga
Barcelona are gata planul B, în caz că-l ratează pe Morata! De ce depinde aducerea unui nou atacant
IERI LA 07:20
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
IERI LA 21:54