articol de Alex Ivan
Arsenal are parte de cel mai slab debut de sezon din ultimii 46 de ani. Elevii lui Arteta au suferit al optulea eșec din Premier League în această stagiune pe terenul lui Everton, fiind învinși cu 2-1 de trupa lui Ancelotti. Tunarii se regăsesc doar pe poziția a 15-a în clasament și au doar patru puncte deasupra locurilor retrogradabile.
Arsenal n-a mai înregistrat un bilanț atât de negativ din debutul sezonului 1974-1975, iar presiunea crește pe umerii antrenorului Mikel Arteta.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 8 ORE

Alan Shearer, atac la adresa jucătorilor

Legendarul Alan Shearer este de părere că principalii vinovați pentru criza de la Arsenal sunt jucătorii. Fostul căpitan al naționalei Angliei nu este convins că tunarii pot evita retrogradarea la sfârșitul sezonului, dacă continuă să se prezinte într-o astfel de manieră.
”Nu aș fi prea sigur. Nu cu acest prim ‘11’ și cu atitudinea unora dintre jucători. Îngrozitor. Nici urmă de creativitate sau de determinare. Jucătorii nu muncesc din greu și nu fac niciun fel de pressing. Mikel Arteta ar trebui să fie îngrijorat dacă se bazează pe acel grup de jucători să-i salveze postul”, a spus Alan Shearer.
Rob Holding a trimis în proprie poartă la jumătatea primei reprize, dar Nicolas Pepe a egalat din penalty 13 minute mai târziu. Yerry Mina a reușit golul decisiv cu o lovitură de cap chiar înainte de pauză.

Nicolas Pepe, criticat dur de Alan Shearer

Shearer a ținut să ridice un semnal de alarmă asupra evoluțiilor lui Nicolas Pepe, cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal.
“Cu Everton, Pepe nu a fost pregătit să pătrundă în careul advers. A fost ca și cum ar fi făcut jogging, câteodată chiar mergea. Trebuie să ofere mai mult. Sunt câțiva jucători în acea echipă care nu fac nimic pentru antrenorul lor. Arsenal nu se va redresa niciodată cu astfel de jucători”, a completat Alan Shearer.
Arteta a bifat un an de când a fost instalat pe banca tehnică de pe Emirates Stadium. Spaniolul, în ciuda rezultatelor dezastroase, le-a luat apărarea jucătorilor săi.
“Trebuie să oferim mai multe dacă vrem să câștigăm o partidă. Când vine vorba de micile detalii, adversarul ne depășește de fiecare dată. Băieții încă se luptă. Maniera în care au reacționat în vestiar îmi lasă de înțeles că încă speră în șansa lor. Când pierzi multe meciuri din diferite motive, moralul îți este mult afectat. Va trebui să fim mai buni. Nu a fost vorba despre victoria lui Everton, ci despre eșecul nostru”, a declarat Mikel Arteta.
Arsenal se va duela în sferturile Carabao Cup cu Manchester City, după care va primi vizita lui Chelsea de Boxing Day.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/17/2957400.jpg
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 15 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38