Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alege cel mai spectaculos transfer din Premier League. Pogba, Weah, Klinsmann, Veron sau Zlatan?

Ion Alexandru

Actualizat 31/08/2020 la 15:42 GMT+3

Manchester City este interesantă de aducerea lui Lionel Messi. De 6 ori câștigător al Balonului de Aur, Messi este considerat cel mai bun fotbalist din lume, iar Premier League a atras mereu vedetelor fotbalului.

Paul Pogba

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi are 33 de ani. Chiar și așa, aducerea sa la Manchester City ar însemna cel mai spectaculos transfer din istorie. Messi a cucerit planeta Fotbal în tricoul Barcelonei, dar despărțirea este iminentă. Pep Guardiola vrea să refacă parteneriatul de succes de pe Camp Nou, dar acum în Premier League, la Manchester City.
Campionatul englez a avut mereu forța de a atrage cei mai buni jucători strâini, iar acest miraj a crescut odată cu trecerea timpului. Acestea sunt cele mai spectaculoase mutări reușite de cluburile din Premier League în ultimii 25 de ani.
Ruud Gullit a venit la Chelsea în 1995

Ruud Gullit

După ce a uimit lumea fotbalului cu evoluțiile minunate de la Milan și a cucerit Europa cu Olanda, Gullit a ales Chelsea în 1995. La 32 de ani, Ruud Gullit a adus în Premier League exuberanța și eleganța olandeză. Gullit a fost și manager la Chelsea, alături de care a cucerit Cupa Angliei

Juan Sebastian Veron

În 2001, când Sir Ale Ferguson l-a adus de la Lazio pentru 30 de milioane de euro, Juan Sebastian Veron era considerat unul dintre cei mai buni mijlocași de creație din lume. În ciuda capacităților sale tehnice, Veron nu s-a adaptat la rigorile din Premier League. După 2 ani pe Old Trafford, argentinianul a jucat și pentru Chelsea, dar fără reușite notabile.
Zlatan Ibrahimovic a venit gratis la Manchester United

Zlatan Ibrahimovic

Manchester United nu cumpără de obicei jucători de 34 de ani și liberi de contract, dar aducerea lui Zlatan Ibrahimovic a fost considerată o adevărată lovitură. Carismaticul atacant suedez a ajuns pe Old Trafford după o serie de 15 ani consecutiv cu cel puțin un trofeu pe sezon la echipele de club. La semnarea contractului, în 2016, transferul lui Ibrahimovic a fost văzut mai mult ca o mutare de marketing, dar cele 28 de goluri în 46 de partide în tricoul lui Manchester United au arătat și utilitatea sa pe teren.

Robinho

Brazilianul Robinho a fost primul jucător adus de șeicii lui Manchester City, la doar câteva ore după preluarea echipei, în 2008. Manchester City a câștigat lupta cu Chelsea și a plătit suma record, la acea vreme, de 36 de milioane de euro pentru atacantul lui Real Madrid. După doar 16 goluri în 2 ani, Robinho a fost vândut la Milan cu 17 milioane.

Jurgen Klinsmann

Campionul mondial german Jurgen Klinsmann a sosit în Anglia la 30 de ani. Tottenham l-a adus de la Monaco, iar primul său sezon a fost de vis. Klinsmann a devenit rapid unul dintre favoriții fanilor după cele 21 de goluri marcate pentru echipa de pe White Hart Lane. A plecat după numai un an la Bayern Munchen, dar s-a întors pentru a-și încheia cariera de nivel înalt la Spurs.
Carlos Tevez și Javier Mascherano au semnat cu West Ham într-o afacere foarte controversată

Carlos Tevez și Javier Mascherano

West Ham a reușit unul dintre cele mai interesante transferuri din istorie. De fapt doua, dar într-un singur pachet. Carlos Tevez și Javier mascherano, au refuzat la 22 de ani oferte de la echipe puternice din Europa pentru a semna cu West Ham. Gloria lor sportivă este însă legată de Manchester United și Manchester City, în cazul lui Tevez și Liverpool și Barcelona, din punctul de vedere al lui Mascherano.

Fabrizio Ravanelli

Middlesbrough a dat o lovitură uriașă pe piața transferurilor în 1996. Marcator cu câteva luni înainte în finala Champions League pentru Juventus, Fabrizio Ravanelli a semnat cu Middlesbrough. Italianul de 27 de ani a reușit un hattrichk la debutul împotriva lui Liverpool și a marcat 31 de goluri în singurul sezon jucat în Premier League. După un singur an a semnat cu Marseille.

Marcel Desailly

Campionul mondial francez, Marcel Desailly a sosit la Chelsea în 1998 pentru 6 milioane. După ce a câștigat trofeul UEFA Champions League cu două echipe diferite, Desailly a jucat 6 ani la Chelsea și s-a bucurat pentru o Cupă a Angliei.

Edgar Davids

Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona și Inter. Aceasta sunt cluburile pentru care Davids a jucat până la 32 de ani. Olandezul a venit la Tottenham cu o carte de vizită spectaculoasă, dar nu a reușit să se impună și în Premier League. Într-un an și jumătate, Davids a jucat 44 de meciuri pentru Spurs și a marcat o dată.
Paul Pogba a fost achiziționat cu 100 de milioane de euro de către Manchester United

Paul Pogba

Revenirea lui Paul Pogba în 2016 pe Olad Trafford a fost considerată lovitura anului. La 23 de ani, Pogba era văzut ca cel mai bun mijlocaș box to box din lume, dar accidetările și stilul său de multe ori delăsător au fost taxate frecvent de către fanii lui Manchester United. 100 de milioane de euro pentru Pogba a părut la un moment dat o sumă corectă, dar acum, 4 ani mai târziu, nu mai este așa.
picture

Andriy Shevchenko a venit ca o mare vedetă la Chelsea.

Credit imagine: PA Sport

Andriy Shevchenko

A câștigat Balonul de Aur în 2004 și era între cei mai prolifici atacanți din lume, în tricoul Milanului. În 2006, la 29 de ani, Shevchenko a semnat cu Chelsea. 33 de milioane de euro nu a părut o sumă exagerată, dar cifrele ucraineeanului pe Stamford Bridge nu au fost mulțumitoare.

Angel Di Maria

Manchester United a doborât recordul de transfer în Premier League prin aducerea lui Angel Di Maria în 2014 de la Real Madrid. Argentinianul a venit la 26 de ani pe Old Trafford după ce United a plătit 63 de milioane de euro. Aventura lui Di Maria în Anglia a început bine, dar după doar 4 goluri într-un sezon a fost vândut la PSG.

George Weah

El este singurul fotbalist care ca câștugat Balonul de Aur și este președintele țării lui! George Weah a jucat doar 6 luni la Chelsea, după un împrumut de la Milan. Atacantul liberian a marcat 5 goluri în 15 mreciuri jucate în trocoul echipei londoneze. Weah a mai jucat în Premier League la Manchester City.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo