Sir Alex Ferguson e văzut de mulți cel mai mare tehnician din toate timpurile, iar CV-ul său incredibil justifică o astfel de titulatură. În 26 de ani pe Old Trafford, scoțianul a câștigat campionatul de 13 ori, supercupa de 10 ori, Cupa Angliei de cinci ori și UEFA Champions League de două ori. În 1500 de meciuri pe banca lui United, 895 au fost victorii, care s-au tradus într-un total de 38 de trofee.
La 9 ani distanță de la retragerea scoțianului, United e pe buza prăpastiei, având șanse mici să mai prindă un loc de Champions League, dar Sir Alex se descurcă de minune. În plan financiar, scoțianul câștigă o avere, presa britanică dezvăluind sursele de venit ale fostului mare antrenor.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Viitorul lui Ronaldo a fost scris! Anunțul făcut de Ten Hag, noul antrenor al "diavolilor"
ACUM 21 ORE
BILD ANUNȚĂ DOUĂ SUPER-TRANSFERURI PENTRU BAYERN, PENTRU A REVENI LA STRĂLUCIREA DIN PERIOADA FLICK

Sursele de venit ale lui Sir Alex Ferguson, la 80 de ani

United continuă să îi plătească 2 milioane de lire pe an pentru rolul de ambasador primit odată cu retragerea din fotbal. Sir Alex este nelipsit de la meciurile de pe teren propriu ale "diavolilor" și îndeplinește chiar rolul de consilier, oficialii de pe Old Trafford ținând cont de sfaturile lui înainte de un transfer important sau de numirea unui nou staff tehnic.
O altă sursă extrem de importantă de venit pentru Ferguson e reprezentată de companiile pe care le deține (în frunte cu ACF Sports Promotions), ale căror cifre de afaceri au crescut la 40 de milioane de lire anul trecut. Vorbim de un profit de 12,2 milioane de lire pentru anul 2021.
Fostul manager primește sume importante și de la editura care i-a scos cartea "Alex Ferguson: Biografia mea", care a devenit rapid un best seller, vânzându-se în milioane de copii.
Nu în ultimul rând, scoțianul participă deseori la întruniri ale unor branduri renumite, unde ține speechuri motivaționale. Pentru fiecare astfel de apariție, Ferguson perpcepe un comision de 100.000 de lire.
În total, în 2021, Ferguson a făcut 235.000 de lire pe săptămână, susține Daily Mail. Această sumă se traduce în aproximativ 11,3 milioane de lire/an (13,5 milioane de euro). Evident, ca antrenor probabil ar fi câștigat mai mult, dar vorbim de o persoană de 80 de ani care nu depune niște eforturi deosebite pentru a ajunge la aceste cifre.
Interesant e că în prezent în Premier League doar 3 manageri câștigă mai mult de 13,5 milioane de euro anual: Pep Guardiola (City), Jurgen Klopp (Liverpool) și Antonio Conte (Tottenham). Brendan Rodgers, al 4-lea clasat pe lista celor mai bine plătiți antrenori din Anglia, primește de la Leicester "doar" 10 milioane de lire (12 milioane de euro).
https://i.eurosport.com/2022/04/06/3350566.jpg
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
IERI LA 14:32
Premier League
Ten Hag pregătește o mutare de geniu! Transferul prin care United încearcă să dea o dublă lovitură
15/05/2022 LA 07:21