La doar 21 de ani, Trent Alexander-Arnold este considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din lume. Jucătorul crescut de Liverpool a ajuns la 12 assist-uri în acest sezon, egalând recordul absolut pentru un fundaș, stabilit tot de el în sezonul precedent.
Alexander-Arnold a creat 24 de goluri de la începutul sezonului precedent iar la partida cu West Ham a centrat la golul de 1-0 al lui Wijnaldum și la golul victoriei al lui Sadio Mane. Putea să aibă chiar 3 pase decisive, însă al 2-lea gol al lui Mane a fost anulat pentru offside.
Ligue 1
Super lovitura pregătită de PSG pe piața transferurilor! Pe ce jucător de la Mondial au pus ochii
IERI LA 15:58

Cum a reușit atâtea assist-uri

Provenit din mijlocaș ofensiv, poziție pe care a evoluat o bună parte la academia clubului înainte să fie reprofilat în fundaș dreapta pentru a putea intra mai rapid în prima echipă a lui Liverpool, Alexander-Arnold este unul dintre cei mai ofensivi fundași laterali la ora actuală.
El și-a explicat tehnica care i-a adus atâtea assist-uri într-un interviu pentru Sky Sports după partida cu West Ham. Întrebat dacă alege atunci când centrează locul în care se află un coleg sau preferă să trimită mingea în zone periculoase, Alexander-Arnold a răspuns:
Puțin din amândouă. Cred că uneori când primești mingea și te gândești să centrezi, trebuie să te uiți să vezi dacă e cineva în careu, unde se vor poziționa colegii și încerci să trimiți în acea zonă. Practic, le transmiți colegilor: Atacă mingea!
Asta am încercat și astăzi. Am încercat să duc mingea în careu și atunci când ai spațiu în lateral și ai ceva timp la dispoziție, e mereu bine să pregătești centrarea, asta fac pentru a-mi ajuta echipa și cred că așa gândim cu toții.
Am simțit că am dominat meciul dar așa este fotbalul, le-am permis să aibă 2 șanse. Au marcat din fază fixă, acestea erau probabil cele mai bune șanse pentru ei să marcheze așa că trebuie să analizăm acest aspect. Dar am dominat partida, am încercat să creăm cât mai multe oportunități de a marca. Suntem fericiți cu victoria, acesta este primul gând, însă sunt multe lucruri care trebuie puse la punct
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39