Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele 3 destinații posibile pentru Lacazette, dacă francezul va pleca de la Arsenal

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/03/2021 la 21:38 GMT+2

Alexandre Lacazette se apropie de ultimul an de contract cu Arsenal, iar la vară ar putea părăsi echipa ''tunarilor''.

Arsenal's French striker Alexandre Lacazette (L) celebrates after scoring their second goal from the penalty spot during the English Premier League football match between Leicester City and Arsenal at King Power Stadium in Leicester, central England on Fe

Credit imagine: Getty Images

articol de Romeo Ene
La 4 ani şi jumătate de la venirea francezului pe Emirates, Lacazette ar putea pleca la altă echipă, iar Arsenal îşi va da acordul în cazul unei oferte bune pentru club.

ATLETICO MADRID ŞI ROMA, DOUĂ DINTRE ECHIPELE INTERESATE DE LACAZETTE

Lacazette a fost aproape de a se despărţi de Arsenal încă de vara trecută. Atletico Madrid şi Roma s-au luptat pentru serviciile atacantului francez, dar transferul nu s-a realizat din cauza lipsei fondurilor de transfer disponibile pentru ambele părţi.
Francezul a marcat 10 goluri în 29 de meciuri în acest sezon pentru Arsenal, 8 dintre acestea în Premier League.
''De-a lungul copilăriei mele şi datorită fostului atacant al lui Arsenal, Thierry Henry, şi a altor jucători francezi, am visat întotdeauna să joc pentru acest club, astfel visul meu s-a împlinit.''
''Îmi plac cluburile pline de istorie, iar faptul că managerul era de ceva timp aici arată stabilitatea clubului. Există destul de mulţi jucători francezi la echipă, ceea ce va facilita adaptarea mea.'', a declarat Lacazette, la momentul semnării cu Arsenal, în 2017.
Probabil că Lacazette nu a avut impactul pe care l-a avut Henry în echipa lui Arsenal, acest aspect se reflectă în numărul de goluri marcate, dar el a făcut meciuri foarte bune pentru club, de la sosirea de la Lyon, în vara anului 2017.

OPŢIUNILE DE TRANSFER ALE LUI LACAZETTE ÎN ACEASTĂ VARĂ

football.london evaluează opţiunile de transfer ale lui Lacazette în această vară, ce aşteptări are internaţionalul francez, unde ar putea ajunge:

Atletico Madrid

Atletico a încercat să obţină semnătura jucătorului francez înainte de a ajunge la Arsenal, în 2017 şi se speculează faptul că va încerca să-l aducă şi în această vară. Atacantul ajunsese la un acord de principiu cu spaniolii, dar acesta a căzut în momentul în care FIFA i-a dat interzis la transferuri lui Atletico.
Antrenorul echipei, Diego Simeone, a încercat să-l aducă vara trecută, dar s-a înţeles cu Moussa Dembele, care a venit de la Lyon. Intrat în ultimul an de contract, ar putea fi o afacere din care toate părţile vor avea de câştigat, dacă vor ajunge la o înţelegere.

Monaco

Vârful de 29 de ani şi-ar dori să revină în Franţa, iar Monaco ar putea fi echipa potrivită pentru el. Monaco se află pe locul 4 în Ligue 1 şi tocmai a învins PSG, pe Parc des Princes. În ultimele 13 meciuri, Monaco a câştigat de 11 ori şi a remizat de 2.
Foştii jucători de la Arsenal, Cesc Fabregas şi Vito Mannone, formează o echipă foarte puternică, iar Lacazette ar primi multe şanse de a juca acolo, dacă ar alege să semneze cu monegascii.

Roma

A existat un interes din partea Romei vara trecută pentru Lacazette, iar la vară se pare că italienii se vor interesa din nou de francez. Potrivit rapoartelor din Italia, Lacazette a fost propus clubului de câţiva intermediari, dar a fost considerat prea scump din cauza sumei de transfer, precum şi a salariului său.
Cu toate acestea, după cum s-a menţionat anterior, atacantul intră în ultimul an de contract cu ''Tunarii'', iar suma de transfer ar putea să fie mai mică acum decât vara trecută. Roma şi-ar întări atacul dacă Lacazette ar alege Italia drept noua sa casă.

Prelungirea contractului?

Poate cea mai puţin probabilă soluţie dintre toate ar fi ca Arsenal să renegocieze contractul jucătorului şi să-l păstreze pe Emirates. Lacazette va împlini 30 de ani în luna mai, iar un eventual contract ar trebui făcut pe mai mulţi ani.
Asta nu ar avea prea mult sens, după ce i-a fost prelungit contractul lui Aubameyang, în vârstă de 31 de ani, precum şi venirea lui Willian din vară care are 32 de ani. Arsenal şi-a învăţat lecţiile din anii precedenţi. Londonezii se concentrează pe ofertele venite pentru atacant, pentru a putea recupera investiţia făcută în francez.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo