Portarul de 26 de ani a ajuns la al treilea trofeu individual în acest an, după "UEFA's Goalkeeper of the Year" și "Premier League's Golden Glove". Ceilalți doi nominalizați pentru obținerea premiului FIFA au fost Marc ter Stegen (Barcelona) și Ederson (Manchester City).
Alisson a fost transferat de la AS Roma la Liverpool în vara anului trecut. Clubul din Premier League a plătit 62,5 milioane de euro pentru portarul de 26 de ani. Alisson a evoluat în 53 de meciuri pentru "cormorani", iar în 28 dintre ele n-a primit gol. Portarul brazilian a avut o prestație foarte bună și în UEFA Champions League. Sezonul trecut, Alisson a avut multe intervenții salvatoare care au contribuit semnificativ la câștigarea trofeului. Anul acesta, Alisson Becker și-a trecut în palmares și trofeul Copa America, câștigat alături de naționala Braziliei.

Alisson, așteptat să revină luna viitoare

Premier League
Alisson și-a prelungit contractul cu Liverpool! Portarul rămâne pe Anfield încă 6 sezoane
04/08/2021 LA 18:43
Alisson s-a accidentat chiar în prima etapă a noului sezon din Premier League. Brazilianul a suferit o accidentare la gambă și a lipsit în ultimele 7 partide jucate de Liverpool. Acesta este așteptat să revină după pauza internațională de luna viitoare. În locul său, rezerva Adrian i-a ținut excelent locul lui Alisson și a apărat penalty-ul decisiv din Supercupa Europei.
https://i.eurosport.com/2019/01/02/2492189.jpg
Alisson a evoluat pentru trei echipe în carieră: Sport Club Internacional (Argentina), AS Roma (Italia) și Liverpool (Anglia).
Așa arată cifrele portarului brazilian:
  • Total meciuri: 173
  • Meciuri fără gol primit: 77
  • Trofee: 3
Premier League
Leicester - Liverpool | Jurgen Klopp i-a transmis un mesaj portarului Alisson
13/02/2021 LA 06:34
Premier League
Liverpool se pregătește pentru următoarele sezoane. Pe cine vrea să păstreze Klopp cu orice preț
04/02/2020 LA 09:33