Confruntarea Liverpool - Brighton părea să se îndrepte spre o victorie confortabilă a "cormoranilor", după ce Van Dijk a reușit o dublă în prima repriză.
Klopp și-a permis luxul de a-i odihni pe Salah și Firmino, pe final, iar lucrurile puteau să se transforme într-un adevărat coșmar, ca urmare a unei greșeli a lui Alisson.
Odată cu venirea brazilianului, poarta a fost mult mai sigură pentru o echipă ai cărei suporteri fuseseră în trecutul recent exasperați de greșelile lui Mignolet și mai ales Karius.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 5 ORE
Dar și Alisson poate să facă erori de începător, exact când nu te aștepți, dovadă partida cu Brigton. Trossard scăpase singur spre poarta lui Liverpool, luându-i fața lui Lovren. Mijlocașul ofensiv a încercat să îl lobeze pe portar, care, deși era cu metri buni în afara careului, a încercat să oprească balonul cu mâna. Decizia nu putea fi decât una singură: cartonaș roșu pentru Alisson.
Portarul lui Klopp nu doar că le-a oferit coechipierilor un final dificil, dar va fi suspendat în runda următoară, când are loc derby-ul Liverpool - Everton (miercuri, în etapa intermediară din Premier League).

Final dramatic în Liverpool - Brighton 2-1

Din fericire, Klopp nu efectuase toate schimbările, astfel că Adrian a putut să intre în teren. Goalkeeperul l-a înlocuit pe Oxlade Chamberlain.
Finalul a fost foarte greu pentru Liverpool. Dunk a reușit să marcheze, tocmai când Adrian își așeza zidul, la lovitura liberă dictată ca urmare a hențului lui Alisson. Portarul "cormoranilor" era lipit de bara din stânga, iar fundașul lui Brighton a speculat acest lucru, trimițând mingea în celălalt colț.
În plus, în ultimele minute Mooy și Gross au fost la un pas să egaleze, Adrian fiind extrem de nesigur, după ce a intrat complet neîncălzit.

Rezultatele zilei în Premier League

  • Newcastle - Manchester City 2-2
  • Burnley - Crystal Palace 0-2
  • Chelsea - West Ham 0-1
  • Liverpool - Brighton 2-1
  • Tottenham - Bournemouth 3-2
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM 12 ORE
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
IERI LA 09:39