Alisson a fost instrumental pentru parcursul impresionant al lui Liverpool, în special în Ligă paradele sale fiind decisive în câștigarea celui de-al șaselea trofeu din istoria "cormoranilor".
După ce anterior eliminase Barcelona din Champions League, pe vremea când apăra pentru Roma, Alisson a închis poarta contra catalanilor, pe Anfield, pentru o altă revenire de senzație în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume (vicecampioana Angliei a anulat avantajul de 3-0 din tur, impunându-se cu 4-0).
Cum și la naționala Braziliei a avut de obicei câștig de cauză în confruntările cu Argentina, Alisson a devenit un adevărat "naș" pentru Lionel Messi, văzut de mulți specialiști cel mai bun jucător din toate timpurile.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
ACUM 27 MINUTE
Într-un interviu pentru Mundo Deportivo, goalkeeperul brazilian a vorbit despre acest lucru, dar și despre cum s-a desfășurat ultimul an pentru el, unul cu realizări fantastice. Îți prezentăm mai jos cele mai interesante răspunsuri ale portarului sud-american.
https://i.eurosport.com/2019/06/01/2604301.jpg

Alisson: "Rodul muncii mele de-a lungul carierei"

Cum te simți după ce ai câștigat Champions League și Copa America?
A fost un sezon special. Liverpool a arătat multă putere și calitate. Am câștigat Liga Campionilor, după ce am învins în grupe formații foarte puternice, precum PSG și Napoli. Apoi, am trecut de cluburi istorice, în drum spre finală: Bayern, Porto, Barcelona. Copa America a fost de asemenea foarte specială, pentru că a fost primul meu trofeu la națională. Și l-am obținut acasă.
Doar Premier League a lipsit...
E unul dintre cele mai competitive campionate din lume. Am pierdut un singur meci, dar City a făcut un sezon extraordinar și a ieșit campioană.
Cum te simți după ce ai fost declarat cel mai bun goalkeeper la gala "The Best"?
E rodul muncii mele de-a lungul carierei. Nu aș fi reușit să ajung aici fără soția mea, fără copii, fără părinții mei, am primit mult ajutor din partea celor apropiați în carieră.
Care e cel mai bun adversar pe care l-ai întâlnit?
E dificil să aleg o singură echipă. Sunt o mulțime de formații foarte bune și fiecare are caracteristici diferite. În fotbalul de azi, există un echilibru foarte mare, nu pot să aleg o echipă.
Ai eliminat Barcelona atât cu Roma, cât și cu Liverpool, din Ligă. Se spune că ești "nemesisul lui Messi".
Adevărul e că de fiecare dată Messi a jucat foarte bine în meciurile tur, dar la retur am reușit să îl stopăm. În special, în meciul de pe Anfield, am avut câteva intervenții bune. Dar, deși Messi e unul dintre cei mai buni jucători din istorie, când joc contra lui nu mă concentrez doar pe execuțiile lui. Atât Barcelona, cât și Argentina sunt două formații foarte bune, cu mulți jucători de mare calitate. Din fericire, în duelurile cu aceste echipe am avut mai mult de câștigat. Dar nu e meritul meu, ci al formațiilor la care am evoluat sau evoluez, Roma, Liverpool și Brazilia.

Neymar poate fi cel mai bun din lume

Un coleg de la națională, Neymar, a fost aproape de Barcelona în vară. Ce părere ai de această posibiă întoarcere?
Neymar e un jucător la un nivel incredibil, ar fi esențial pentru orice echipă din lume. Nu pot vorbi însă de un transfer al lui la Barcelona, nu e problema mea. Dar îi doresc să aibă noroc și să joace cum o face de obicei, cu bucurie, la orice echipă. Cred că Neymar poate fi cel mai bun jucător din lume.
După o accidentare suferită la începutul sezonului, Alisson s-a recuperat total și va fi titular în marele derby al Angliei. Manchester United - Liverpool se joacă săptămâna viitoare, în direct pe Eurosport 1.

Premier League este transmis in direct și in exclusivitate în România pe Eurosport 1!

Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
ACUM O ORĂ
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 19 ORE